ARAD. Îmbătrânirea este un proces normal care are loc, de fapt, în fiecare zi, pe tot parcursul vieții și aduce cu sine o serie de modificări treptate și spontane. Aceste modificări afectează deopotrivă mintea și corpul, îndeosebi cu cât începe apropierea de vârsta a treia.
În cadrul unui proiect derulat de Universitatea „Aurel Vlaicu” – intitulat Powerage -, în centrele de zi pentru vârstnici din cartierele Micălaca și Grădiște au fost organizate „exerciții de mișcare” menite să mențină vitalitatea rezidenților. Exercițiile fizice în centrul Grădiște au fost coordonate de către Aurelia Gabor, instructor cu o experiență de peste 30 de ani în gimnastică aerobică și de întreținere. Aceasta a fost însoțită de Oana Pârvulescu, directorul DAS Arad, un grup de voluntari și participanți în cadrul proiectului.
„La nivelul oaselor și al mușchilor, pe lângă beneficiile vizibile, exercițiile îmbunătățesc și funcționarea creierului. Un corp sănătos și activ înseamnă o minte sănătoasă, iar vârstnicii care fac mișcare în mod regulat își vor îmbunătăți funcțiile cognitive. Un program regulat de exerciții, este esențial în viața unui vârstnic indiferent de tipul acestora. O rutină de mișcare poate aduce beneficii, în special în prevenirea anumitor afecțiuni specifice vârstei. Vreau să le mulțumesc doamnei Reli Gabor și tuturor celor implicați în proiect, pentru această minunată acțiune derulată în cele două centre ale instituției noastre” – transmite Oana Pârvulescu, director general al DAS Arad.
În programul de mișcare au fost incluse activități aerobice, activități de menținere a masei musculare și exerciții pentru echilibrul vieții vârstnicilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!