În contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României și a măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, societatea civilă arădeană a identificat o posibilitate de a-i ajuta pe cei singuri.Arădeanul Ioan Grecu și Centrul Comunitar de Informare și Consiliere al Asociației Sfântul Martin Arad au hotărât în comun demararea proiectului umanitar „Voluntar pentru seniorii Aradului” sub sloganul „Voi stați acasă, noi facem cumpărături pentru voi!”
Proiectul este deja funcțional fiind livrate primele comenzi. „Sperăm ca în viitor, o dată cu înbuntățirea serviciilor noastre, să reușim să asigurăm permanentizarea acestora pentru cei lipsiți de capacitatea de a se ajuta singuri. Am insistat foarte mult pe siguranța voluntarilor și a celor implicați în proiect, aceștia fiind dotati cu măsti profesionale, viziere, mănuși., veste. De asemenea au fost instruiți si s-a comunicat fiecăruia ce reguli stricte trebuie respectate, înainte, în timpul cumpărăturilor și după, cât și la sfârșitul zilei de livrări”, au transis voluntarii arădeni.
Cum funcționează serviciul?
Întregul serviciu de preluare și livrare a comenzilor este informatizat. „Solicitantul apelează unul dintre cele 2 numere de telefon 0728 820 784 sau 0728 820 797, operatorul preia comanda, propune și sugerează lista de produse pentru cumpărături, cantitătile care pot fi comandate, astfel încât coșul cu produse să ajungă pe o perioadă de cel puțin o săptămână. După ce comanda este validată, voluntarii pentru livrări vor prelua comenzile împreună cu adresa de livrare automat, în funcție de zona lor, vor face face cumpărăturile și vor livra pachetele, păstrând legătura cu solicitantul. Mereu ne asigurăm că ne luăm toate măsurile necesare de protecție și confidențialitate și tot ce ne dorim este să ajutăm acolo unde este nevoie!”, mai spune Ioan Grecu, coordonatorul proiectului.
Apel către ONG-uri
Organizatorii fac un apel şi către societatea civilă, ONG-uri, societăți comerciale, dar și către micii producători „să ne susțină în demersurile pe care le facem pentru a sprijini persoanele vârstnice, fără aparținători. Menționăm faptul că proiectul este destinat exclusiv persoanelor vârstnice sau nedeplasabile. Scopul proiectului este unul de solidaritate socială. De asemenea tot procesul este gratuit în regim de voluntariat, fără taxe de transport și comision”.
Casetă:
Sponsori și voluntari
„Ca lucrurile să funcționeze, avem nevoie de sponsori și de voluntari. Cu ajutorul sponsorizărilor facem achizițiile necesare pentru voluntari ca de exemplu: măști de protecție, echipament de protectie, combustibil. Este important de reținut că Asociatia Sfântul Martin este înscrisă în registrul entităților/entităților de cult din ANAF astfel încât persoanele juridice beneficiază pentru suma sponsorizată de o deducere de 20% din impozitul pe profit sau venit.Contul asociației unde se pot face sponsorizări de către persoanele juridice și fizice este:
RO06 OTPV 3300 0100 1047 RO04 deschis la Banca OTP BANK ROMANIA SA – Sucursala.Arad”, a mai transmis și Aurelian Roland Boiț – președinte Asociația Sfântul Martin Arad.
Trimite articolul
XGest frumos… dar eu nu as risca sa merg fara sa fiu testat zilnic. Ati putea trai linistiti stiind ca ati ucis cativa batrani din spirit civic si prostie umana?
Felicitari !