ARAD. Mii de voluntari arădeni au participat sâmbătă, 16 septembrie, la acțiunea de curățenie „Let’s Do It, România“. Mai multe instituții s-au mobilizat exemplar și, dis de dimineață, au luat la pas municipiul pentru a aduna deșeurile rămase în urma arădenilor în special pe spațiile verzi.
Consiliul Județean a fost partener în această acțiunea cu 6000 de voluntari, prin Agenția de Dezvoltare Comunitară (ADISIGD). Acțiunea lor s-a centrat pe Malul Mureșului.
Nici jandarmii arădeni nu s-au lăsat mai prejos, aceștia alegând să igienizeze Pădurea Vladimirescu. Ca de fiecare dată, au spus prezent la această acțiune și pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Arad.
Nu doar în municipiu a fost mobilizare adevărată, ci și în orașele și comunele județului, unde sute de copii și adulți s-au implicat în această activitate.
Prefectul Județului Arad, Toth Csaba, a salutat implicarea tuturor voluntarilor în efortul de a curăța mediul înconjurător în cadrul proiectului „Let’s Do It, România“.
„Mă bucură foarte mult numărul mare de persoane înscrise în program, fie institutional, fie în mod particular. Felicit organizatorii și toate instituțiile implicate pentru efortul depus, dar cred că cel mai mult merită felicitările noastre toți voluntarii care au dat dovadă de simț civic, fiind dispuși să curețe ceea ce, din păcate, au lăsat alții în urma lor. În mod special doresc să felicit jandarmii și pompierii arădeni care s-au implicat în acest proiect și care, din timpul lor liber, vor oferi un ajutor consistent în curățarea unor suprafețe de spațiu verde. Consider că <<Let’s Do It, România>> poate oferi tuturor un exemplu de conduită în spațiul public și ne poate face să conștientizăm și mai mult importanța protejării mediului înconjurător și a păstrării curățeniei spațiilor verzi din interiorul sau din afara localităților. Iar argumentul principal este constituit de „munții” de saci plini de deșeuri ce strânși la sfârșitul acțiunii” – a transmis prefectul Toth Csaba.
Trimite articolul
XFrumos, Felicitări!
S-au oferit si asistatii sociali?!
De ce sunt implicati copiii in adunarea gunoaielor cand acest lucru il poate face /contra cost desigur/ salubritatea care oameni echipati corespunzator si utilajele necesare , a ”inviat” munca voluntara din epoca de aur?
-
Nu a inviat munca voluntara.Poate pentru tine ca ai dormit incaltat.Se face munca voluntara peste tot in lume.PeCoasta de nord a Pacificului se face munca voluntara de cand ma stiu eu.Merg voluntari de 2-3 ori pe an si aduna mizeria pe care o lasa altii.
Jandarmeria e mult mai utila la patrulari prin municipiu ziua si noaptea decat sa fie pusă sa strângă gunoaie. Clar? In ce stat UE mai face jandarmeria asa ceva?
-
Jandarmi , decat sa mearga sa faca ordine cu dementi, drogati, betivi si nebuni, mai bine aduna gunoiul lasat de alti ca doar pt aia sunt platiti, in loc sa puna detinuti sa faca acest lucru pt ca si asa sunt platiti de noi. O tara de inculti si fomisti.
Colectarea de gunoaie , dacă nu se vroia să se apeleze la o firmă specializată , se putea face cu asistati sociali sau cu detinuti -cu drept la muncă- eventual dar nu cu jandarmi !