Arad. Constituită în urmă cu doar câteva luni, Asociația Gai-Cartierul Nostru își propunea încă de la înființare să devină o punte între autoritățile publice și cetățeni, cu scopul de a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă locuitorii cartierului. Principalele obiective anunțate sunt promovarea unei dezvoltări urbane durabile, a unei arhitecturi unitare a cartierului, promovarea sportului, educației și dezvoltarea simțului civic și ecologic.
După o serie de acțiuni și inițiative de mai mică amploare, conducerea asociației și-a anunțat, miercuri, obiectivul principal pentru anul în curs și anume reamenajarea vechii școli din Gai și transformarea acesteia într-un centru educațional, cultural și social. Un prim pas a fost făcut, prin depunerea unui memoriu către Primăria Arad, în care își fac cunoscută intenția de a se implica în acest proiect. Practic, asociația solicită municipalității să găsească o formă – fie ea concesionare, fie închiriere pe termen lung – care să le permită să investească în imobil.
“Nu o putem lăsa să ajungă o ruină și de aceea acest proiect are cea mai mare importanță pentru asociație și totodată pentru comunitatea noastră. În această clădire vrem să facem 3 săli de cursuri, o sală de conferințe, sediul asociației, o cancelarie pentru profesorii care vor face voluntariat în cadrul programelor educaționale și o bucătărie. În exteriorul clădirii vom amenaja un mini teren pentru sport, aparate de fitness, perete pentru cățărare, un spațiu destinat copiilor mai mici și spații de recreere pentru părinți. Vom organiza cursuri de educație rutieră, informatică, educație ecologică, educație financiară s.a.m.d.”, ne-a precizat Gheorghe Fânău, vicepreședintele asociației.
Voluntariat și sprijin
Potrivit proiectului, activitățile ar urma să se organizeze pe bază de de voluntariat și se dorește includerea în program atât a profesorilor aflați la pensie, care au disponibilitatea de a se implica, cât și a cadrelor didactice aflate încă în activitate.
Cei care doresc să sprijine această inițiativă, o pot face în mai multe feluri, după cum anunță membri asociației pe o platformă de socializare: persoanele juridice (firmele) pot direcționa până la 20% din impozitul pe profit; persoanele fizice pot direcționa până la 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior; donații. Pentru mai multe detalii, cei interesați pot trimite un email pe adresa: cartierul.gai@gmail.com sau pot suna la numărul de telefon 0737672999.
Trimite articolul
XFelicitari asociatiei!!!!!!!!!!!!!!Inca de la infiintare a dovedit ca este strict pentru interesul găienilor!Inca de la inceput a dovedit prin FAPTE ca se poate si au facut!
Rusine PNL si consilierilor sai care,atatia ani, nu a fost capabil sa faca nimic si chiar si ce au”realizat”a fost de mântuiala si de proasta calitate! Au iesit la “pescuit”de voturi promitând foarte multe lucruri,proiecte care au ramas la faza de “proiect”.Ne-au umplut posta de pliante si spre rusinea lor nu au facut decat atat!
FELICITARI Asociația Gai-Cartierul Nostru!!!!!!!!
Felicitari! O initiativa buna! Am copilarit in zona, iar aceasta scoala era functionala in anii 90′, la fel ca si cea de langa Strand, pe strada Gradinarilor colt cu Dunarii.
Ar fi pacat sa nu fie tinute cursuri macar pentru clasele 1-4 acolo pentru copiii din zona, altfel parintii ar trebui sa mearga pana in Vlaicu sau in centru sa-si duca copiii la scoala cu masina, ceea ce nu e la indemana, dar e la moda in zilele noastre.