Arad. 49 de proiecte și câteva informări pe ordinea de zi a şedinţei CLM de luni, 31 martie. Şi cel puţin jumătate dintre acestea extrem de interesante. Pentru că aleşii sunt chemaţi să voteze, de pildă, „aprobarea participării Municipiului Arad, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei <<Arad – capitală culturală europeană 2021>>, ori Lista „de priorităţi a solicitanţilor care au acces la locuinţele pentru tineri construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, cuprinzând titularii cererilor depuse până la 31.12.2013”, ori să nu voteze în favoarea plângerii prealabile făcute de Enel împotriva Primăriei Arad.
Ştrandul, pe primul loc
Poate cele mai interesante dintre proiecte sunt cele două care vor pecetlui soarta ştrandului Neptun şi a patinoarului artificial. Consilierii municipali sunt chemaţi luni să aprobe „Studiul de fundamentare privind înfiinţarea serviciului comunitar de utilitate publică pentru administrarea, amenajarea, întreţinerea şi exploatarea zonelor de agrement – Ştrandul Neptun şi Patinoarul Municipal Arad şi aprobarea formei de gestiune delegată” şi, imediat după, un proiect de atribuire directă către Recons SA şi aprobarea documentaţiei de atribuire directă a serviciului comunitar de utilitate publică (…) – Ştrandul Neptun şi Patinoarul Municipal Arad “. Proiecte care vor avea parte, cu siguranţă, de discuţii aprinse între aleşi şi nu numai.
Toate bugetele
Alte câteva proiecte sunt şi ele foarte interesante pentru cei cărora le pasă de soarta societăţilor care se mai află în grija Consiliului Local Municipal Arad. Este vorba de bugetele acestor societăţi pentru anul în curs, bugete pe care consilierii sunt chemaţi să le aprobe.
Va fi vorba de bugetele de venituri şi cheltuieli ale: SC CET Arad SA, SC CET Hidrocarburi SA Arad, Compania de Transport Public SA Arad, SC Târguri, Oboare și Pieţe SA Arad, SC Recons SA Arad.
Şi dacă credeţi că sunt suficiente proiectele dificile pe care trebuie să le studieze aleşii până luni pentru a da un vot în cunoştinţă de cauză, vă spunem că la acestea se mai adaugă alte câteva cu greutate cum ar fi „aprobarea Programului de restructurare al SC CET Arad SA”, un proiect care vorbeşte de concedierea a peste 100 de angajaţi ai centralei, sau proiectul care vorbeşte de „aprobarea Planului de investiţii aferent anului 2014 pe domeniul public al municipiului Arad concesionat operatorului SC Compania de Apă Arad SA, care se realizează din Fondul de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare”.
Şi ordinea de zi tot nu ia sfârşit: evaluările anuale finale ale directorilor de la Teatrul Ioan Slavici şi Filarmonica Arad intră şi ele la vot, ca de altfel şi modificările de organigrame de la instituţiile care au legătură directă cu Primăria Arad.
Şi altele
Pe listă se mai află şi câteva PUZ-uri, câteva proiecte care vorbesc de refuzul primăriei de a exercita dreptul de preempţiune cu privire la achiziţionarea unor imobile, proiectul prin care se vrea „atribuirea titlului de Colegiu Naţional (Colegiul Naţional „Preparandia Dimitrie Ţichindeal” Arad) unităţii de învăţământ preuniversitar Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”, ceva atribuiri şi folosinţe gratuite, câteva vânzări şi concesionări şi câteva proiecte cu finanţare europeană.
Un proiect al Opoziţiei
Pe ordinea de zi s-a strecurat chiar şi un proiect al Opoziţiei. Este vorba de proiectul lui Gheorghe Ghilinţă privind „modificarea plafonului prevăzut la art.1 din Hotărârea nr. 339/2007 a Consiliului Local al Municipiului Arad referitoare la măsurile de protecţie socială privind transportul în comun cu tramvaiele”.
CITESTE SI:
Primaria da in judecata CLM Arad
Citiți principiile noastre de moderare aici!