Comuna Seleuş este una dintre multele localităţi de pe raza judeţului în care primarul nu are majoritate politică în consiliul local. La fel ca şi în celelalte localităţi, cum ar fi Şicula sau Gurahonţ, proiecte importante sunt stopate de voturile „gică-contra” ale consilierilor din partidele din opoziţie. Pentru a rezolva o dată pentru totdeauna această problemă, Cristian Branc, primarul Seleuşului, a făcut o cerere inedită către Prefectură: dizolvarea consiliului local. Pentru a dovedi instituţiei superioare că dizolvarea nu este doar un moft personal, Branc a strâns semnături de la locuitorii comunei. „Inclusiv eu am fost surprins să văd că am strâns aproximativ 1.300 de semnături în numai două zile, şi asta chiar dacă, după legislaţie, aveam nevoie de numai 600”, susţine Branc.
Scandal de la o investiţie
Deşi conflictul arde mocnit încă de la câştigarea alegerilor de către Branc, totul a explodat în momentul în care administraţia comunei a primit din partea unei uriaşe societăţi multinaţionale o propunere de investiţie. „În urma vânzării unui teren de cinci hectare din patrimoniul comunei şi în urma impozitelor încasate, în conturile Seleuşului intrau aproximativ 400.000 de lei anual. Consilierii locali au votat în mai multe şedinţe împotriva vânzării terenului respectiv. În ultimă instanţă, am făcut şedinţă de consiliu publică la care au participat câteva sute de locuitori ai comunei şi au văzut atitudinea consilierilor opozanţi faţă de proiectele de dezvoltare ale comunei”, adaugă primarul. Pentru a dizolva consiliul, cele 1.300 de semnături au fost trimise Prefecturii, aşteptându-se un răspuns din partea instituţiei.
În aşteptare
Ramona Creţu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, ne-a informat că semnăturile au fost înaintate Serviciului de Evidenţă a Populaţiei pentru confirmarea datelor. „După ce vom primi răspunsul de la Evidenţa Populaţiei vom continua demersurile în vederea stabilirii unei hotărâri în acest sens”, a declarat Ramona Creţu.
JA-A.G.
Citiți principiile noastre de moderare aici!