Coordonatorii concursului – profesorii Georgiana Maria și Victor Maria
– lansează elevilor provocarea de a afla cât mai multe despre muzica clasică, de a o înțelege mai bine, pentru a deveni adulți cu o cultură artistică de valoare într-o societate dominată, din păcate, de subcultură și kitch. Tema acestei ediții este „În pași de dans”. Concursul este structurat pe 5 secțiuni: Ascultăm împreună! (echipe), Sunt cel mai pasionat! și Tineri melomani (individual), Imagini și muzică, Muzică și computer și Calliope și Euterpe (creații literare în limba română și engleză). Pentru prima dată această a șasea ediție se va desfășura exclusiv on-line, în perioada 10-12 decembrie 2021, adaptându-se contextului pandemic. Îndrumați de profesori, elevii s-au pregătit teoretic și practic, au ales și interpretat momente artistice, au filmat, au desenat, au creat texte literare și materiale digitale. Sunt înscriși 225 de elevi de la 19 școli din județele Arad, Bihor, Bacău, Cluj, Ilfov și municipiul București. Concursul a fost adaptat desfășurării on-line, organizatorii propunând pentru prima dată probe ce se vor desfășura în timp real, sub supraveghere audio-video. Ei vor trebui să rezolve sarcini teoretice și de audiție, acestea din urmă fiind puse la dispoziție de Radio România Muzical, partener în acest proiect, prin programul național „Ascultă 5 minute de muzică clasică”. În deschiderea concursului va fi organizat un workshop care invită profesori ce predau diferite discipline să discute despre provocările ce apar în adaptarea predării, învățării și evaluării în sistem on-line. Juriul concursului este format din doamna inspector prof. Andrada Marcu din partea Inspectoratului Școlar Județean Arad, prof. metodist ISMB Valentina Gavrilă, prof. Maria Nicoleta Brola și Anda Tămaș de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, prof. Diana Șimonca și Camelia Circa-Chirilă de la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, prof. Mihaela Nistor, Sorin Drăgan și Victor Maria de la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București, prof. Irina Bitănescu, Eliza Neghină, Monica Iorga și Alexandra Ștefan de la Școala Gimnazială nr.27 București și Andrei Maria, masterand Mathematics and Computer Science la Universitatea Oxford, Marea Britanie. Alături de premiile și mențiunile acordate de juriu, la fiecare secțiune se va acorda și un premiu al publicului. Creațiile participanților se găsesc și pot fi votate pe pagina de facebook a concursului. Ne bucurăm să vedem că „Vrei să fii…meloman?” trezește interesul elevilor și cadrelor didactice. “Ne dorim ca toți cei implicați să aibă parte de o experiență deosebită și să își dorească să afle și mai multe lucruri despre această minunată artă, devenind în acest fel adulți cu o cultură valoroasă, pe care, la rândul lor, să o împărtășească celor din jur. Avem nevoie de muzică, avem nevoie de cultură și mai ales avem nevoi de copii pentru a duce mai departe valorile culturale universale”, transmit organizatorii concursului.
„Vrei să fii...meloman?”, la ediția a șasea
„Vrei să fii...meloman?”, la ediția a șasea
Organizat de Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad în parteneriat cu Radio România Muzical, Școala Gimnazială nr.27 București și Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București, concursul se adresează elevilor de toate vârstele care iubesc muzica, frumosul și cultura, dar care nu studiază la liceele de artă.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
1
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
În prezența a aproximativ 150 de preoți și diaconi și a peste 1.000 de credincioși, ierarhii arădeni au pus piatra de temelie pentru biserica Schitului „Izvorul Tămăduirii” de la Frumușeni.
2
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
1
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!