Coordonatorii concursului – profesorii Georgiana Maria și Victor Maria
– lansează elevilor provocarea de a afla cât mai multe despre muzica clasică, de a o înțelege mai bine, pentru a deveni adulți cu o cultură artistică de valoare într-o societate dominată, din păcate, de subcultură și kitch. Tema acestei ediții este „În pași de dans”. Concursul este structurat pe 5 secțiuni: Ascultăm împreună! (echipe), Sunt cel mai pasionat! și Tineri melomani (individual), Imagini și muzică, Muzică și computer și Calliope și Euterpe (creații literare în limba română și engleză). Pentru prima dată această a șasea ediție se va desfășura exclusiv on-line, în perioada 10-12 decembrie 2021, adaptându-se contextului pandemic. Îndrumați de profesori, elevii s-au pregătit teoretic și practic, au ales și interpretat momente artistice, au filmat, au desenat, au creat texte literare și materiale digitale. Sunt înscriși 225 de elevi de la 19 școli din județele Arad, Bihor, Bacău, Cluj, Ilfov și municipiul București. Concursul a fost adaptat desfășurării on-line, organizatorii propunând pentru prima dată probe ce se vor desfășura în timp real, sub supraveghere audio-video. Ei vor trebui să rezolve sarcini teoretice și de audiție, acestea din urmă fiind puse la dispoziție de Radio România Muzical, partener în acest proiect, prin programul național „Ascultă 5 minute de muzică clasică”. În deschiderea concursului va fi organizat un workshop care invită profesori ce predau diferite discipline să discute despre provocările ce apar în adaptarea predării, învățării și evaluării în sistem on-line. Juriul concursului este format din doamna inspector prof. Andrada Marcu din partea Inspectoratului Școlar Județean Arad, prof. metodist ISMB Valentina Gavrilă, prof. Maria Nicoleta Brola și Anda Tămaș de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, prof. Diana Șimonca și Camelia Circa-Chirilă de la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, prof. Mihaela Nistor, Sorin Drăgan și Victor Maria de la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București, prof. Irina Bitănescu, Eliza Neghină, Monica Iorga și Alexandra Ștefan de la Școala Gimnazială nr.27 București și Andrei Maria, masterand Mathematics and Computer Science la Universitatea Oxford, Marea Britanie. Alături de premiile și mențiunile acordate de juriu, la fiecare secțiune se va acorda și un premiu al publicului. Creațiile participanților se găsesc și pot fi votate pe pagina de facebook a concursului. Ne bucurăm să vedem că „Vrei să fii…meloman?” trezește interesul elevilor și cadrelor didactice. “Ne dorim ca toți cei implicați să aibă parte de o experiență deosebită și să își dorească să afle și mai multe lucruri despre această minunată artă, devenind în acest fel adulți cu o cultură valoroasă, pe care, la rândul lor, să o împărtășească celor din jur. Avem nevoie de muzică, avem nevoie de cultură și mai ales avem nevoi de copii pentru a duce mai departe valorile culturale universale”, transmit organizatorii concursului.
„Vrei să fii...meloman?”, la ediția a șasea
„Vrei să fii...meloman?”, la ediția a șasea
Organizat de Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad în parteneriat cu Radio România Muzical, Școala Gimnazială nr.27 București și Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București, concursul se adresează elevilor de toate vârstele care iubesc muzica, frumosul și cultura, dar care nu studiază la liceele de artă.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Local
Ca urmare a unei scrisori trimise de un arădean, am decis să încercăm să aflăm ce măsuri a luat Poliția Locală în privința oamenilor străzii și în ceea ce privește numărul tot mai mare de cerșetori de pe străzile Aradului.
Mapamond
Steagurile americane vor fi înălțate la Capitoliul SUA luni, 20 ianuarie, pentru ceremonia de învestire a președintelui ales al SUA, Donald Trump, ceea ce reprezintă o sfidare a unui ordin executiv al președintelui în exercițiu Joe Biden.
UT Arad
Comisia Centrală de Arbitri a afișat, în urmă cu câteva minute, brigada care va conduce meciul de luni, ora 17.00, de la Ovidiu, dintre Farul și UTA.
UT Arad
ARAD. Deși este la UTA din 25 septembrie, Damien Dussaut nu a reușit să joace pentru echipă decât în meciuri amicale. A fost acea problemă legată de contractul său, care s-a reziliat cu Farul, dar nu a intrat și la Comisiile de specialitate de la FRF în timp util, adică atunci când era perioadă de transferuri.
Local
A fost deslușit în Spania, în cadrul unui proiect Erasmus+, de către elevi și profesori ai Liceului Național de Informatică.
Mapamond
Rețeaua de socializare TikTok a încetat sâmbătă seara târziu să mai funcționeze în Statele Unite, după ce Curtea Supremă a confirmat vineri o lege adoptată anul trecut de Congres, care obliga platforma să se disocieze de societatea-mamă, ByteDance din China, sau să fie închisă, transmit agențiile internaționale de presă.
3
Local
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat în urma controalelor efectuate în zona de competență patru cetățeni străini fără drept de a călători în spațiul Schengen.
1
România
InfoCons, alături de partenerul său Declaratie-Nutritionala.ro, a realizat un studiu detaliat asupra ciorbei de perișoare comercializate în restaurante, având în vedere ingredientele și valorile nutriționale.
2
ARADON Sport local
Dan Moraru le-a dat 30 de minute în teren jucătoarelor venite de pe bancă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!