ARAD. Deputatul arădean Adrian Wiener a inițiat un nou proiect de lege, de această dată privind evaluarea centrelor universitare, evaluare ce ar urma să fie făcută în mod anonim de către rezidenți. În acest fel, coordonatorii și îndrumătorii de rezidențiat vor putea corecta eventualele neajunsuri și, implicit, va crește calitatea pregătirii medicilor rezidenților.
„De calitatea pregătirii în rezidențiat depinde resursa umană a sistemului sanitar de mâine. Dincolo de prestigiul unui centru de pregătire în rezidențiat, calitatea învățământului este dată de niște parametri concreți, cum ar fi accesul rezidentului la baza de pregătire, implicarea coordonatorului sau activitatea clinică. Este firesc ca medicul rezident să poată evalua obiectiv aceste aspecte, iar evaluările să îndrume ulterior generațiile ce vor veni. Va fi un ghid esențial pentru cei aflați la început de carieră și care sunt în fața unor alegeri ce le vor marca definitiv traiectoria profesională. Accesăm astfel de evaluări pentru un concediu de 7 zile, cu atât mai mult pentru formare într-o carieră de medic specialist. În plus, pentru coordonatorii și îndrumătorii de rezidențiat, feedbackul rezidenților este un instrument ce poate servi pentru ameliorarea eventualelor neajunsuri”, declară deputatul USR Adrian Wiener.
Propunerea USR modifică și completează Ordonanța Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului.
Concret, Ministerul Sănătății va fi obligat să creeze o platformă online prin care rezidenții, sub rezerva nedivulgării identității, să poată evalua calitatea pregătirii în rezidențiat, implicarea coordonatorilor de rezidențiat, interacțiunea cu îndrumătorul, profesorul responsabil de stagiu și cu asistentul universitar, accesul la baza de pregătire și activitatea clinică pentru fiecare centru de pregătire.
Prevederile din proiectul USR ar urma să intre în vigoare începând cu noul program post-universitar 2022-2023.
Proiectul de lege a fost depus de către Adrian Wiener împreună cu Silvia Dinică.
Trimite articolul
XUn fost medic, care a intrat în gașca de urlători usr și acum nu e decât o jigodie urlătoare.
Praf în ochi… pregătire 0 a medicilor rezidenți, aceștia doar execută ordine… Mă tem pentru sănătatea arădenilor pe următorii 30 de ani, când medicii de gardă veche nu vor mai activa.
-
Da,nu vor mai pretinde șpagă cei din garda veche.Nu uita că sunt și medici tineri care au capacitatea de a înlocui pe cei din ,,garda veche”
-
Asa este…..indrumatorii se ocupa de rezidenti ca dracu* de poarta raiului!Pacat de Wiener, a intrat in USR si s-a prostit….