Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, în colaborare cu Societatea Studenţească de Chirurgie din Romania, filiala Timişoara, a organizat, zilele trecute, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad prima ediţie a Workshop-ului cu tema „Knots & Sutures”, destinat studenţilor medicinişti arădeni.
Un grup de 10 traineri s-au ocupat de cei 22 de participanţi, majoritatea studenţi din anii I şi II pasionaţi de anatomie, pentru însuşirea noţiunilor chirurgicale de asepsie şi antisepsie, cunoaşterea instrumentarului chirurgical, noduri chirurgicale, managementul plăgii, suturi chirurgicale, pansamente şi bandaje şi principii de hemostază.
Para Cristina, studentă în anul VI la Medicină Generală, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, coordonatorul proiectului de UVVG Arad ne-a declarat: „Mă bucur nespus de mult că în urma acestei colaborări am putut organiza acest workshop, prin care studenţii au putut învăţa noţiuni mai amănunţite despre chirurgie. Proiectul a avut un real succes, participanţii mulţumiţi ne-au transmis că sunt dornici de a mai lua parte si la următoarele ediţii, iar colegilor de la Timişoara, le mulţumim pentru seriozitatea şi iscusinţa de care au dat dovadă”.
Alex Petre, student în anul VI la Universitatea „Victor Babeş” din Timişoara, coordonator ,,Knotes and Sutures’’ S.S.C.R., filiala Timişoara, a subliniat: ,,Consider că acest Workshop a fost un succes din mai multe puncte de vedere: în primul rând, am fost primiţi cu multă caldură de conducerea Facultăţii, Doamna Decan prof. univ. Dr. Liana Moş şi de colegii organizatori locali care ne-au făcut sa ne simţim minunat. Participantii au manifestat un interes deosebit faţă de acest eveniment şi sperăm că ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor lor prin prezentarea noţiunilor într-o manieră condensată, orientată pe simplitate si eficienţă. Nu în ultimul rând, am descoperit prieteni noi cu aceeaşi pasiune pentru chirurgie şi sperăm să menţinem relaţiile astfel create şi pe viitor”.
„Studenţii noştri din ani terminali au mai participat la astfel de întâlniri în celelalte centre universitare, cu teme mai complexe. La crearea lor, vom mai organiza astfel de întâlniri, deoarece este un bun prilej pentru a crea legături între organizaţiile studenţeşti şi de a ne prezenta valoarea studenţilor şi baza materiala de excepţie şi celorlalţi studenţi din alte centre universitare”, a spus doamna decan, prof. univ. dr. Liana Moş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!