Mii de porţii de zacuscă de cartea recordurilor şi concerte de muzică populară i-au aşteptat pe arădeni la Festivalul Toamnei, pentru pregătirea preparatului culinar folosindu-se câteva sute de kilograme de legume.
Evenimentul a avut loc la Baza Constructorul, în municipiul Arad, vineri şi sâmbătă. Pe lângă spectacolele de muzică populară, atracţia festivalul a fost zacusca preparată în mii de porţii.
Celebrul bucătar din vestul ţării, Uica Mihai, a fost prezent la eveniment, preparând zacusca uriaşă alături de voluntari arădeni şi cei străini prezenţi în stagiul de voluntariat prin programul Erasmus+. Nu mai puţin de cinci mii de porţii de zacuscă au fost preparate şi servite în cursul zilei de sâmbătă. Pregătirile pentru zacusca uriaşă au început, însă, încă de vineri, când voluntarii au participat la semi-prepararea ingredientelor necesare.
Pentru a pregăti zacusca s-au folosit câteva sute de kg de legume, mai exact peste 800 de kilograme de vinete şi peste 300 de kilograme de ceapă.
Muzică populară
Spectatorii au avut parte nu doar de mâncare, ci şi de concerte de muzică populară. Vineri, în faţa publicului au evoluat ansamblul folcloric Crăişorii, ansamblul folcloric Arădeana, Adrian Gancea, Maria Raşca, Ştefan Muntenaş şi Sava Negrean Brudaşcu. Sâmbătă, pe scena au urcat ansamblul folcloric Doina Mureşului, Daniela Dudaş, Aurel Ungur, Liliana Bîtea, Paula Paşca şi Cristian Pomohaci. Intrarea a fost gratuită, la fel ca şi zacusca, fapt care a făcut, din start, din Festivalul Toamnei unul de succes.
Promisiunea organizatorilor
Evenimentul a fost organizat de Centrul Judeţean de Voluntariat Arad, Asociaţia Educatio, Centrul Municipal de Cultură Arad şi Poliţia Locală Arad.
Glad Varga, preşedintele Centrul Judeţean de Voluntariat Arad şi principalul „vinovat” pentru acest festival promite să reia şi la anul festivalul cu alte produse româneşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!