Încă mai sunt străzi în cartiere unde nu s-a intervenit cu utilajele de dezăpezire şi de unde riveranii nu mai pot ieşi, cum e cazul străzilor Economului şi Câmpia Turzii din cartierul Aradul Nou, dar cu siguranţă mai sunt şi altele. Potrivit Primăriei se acţionează cu prioritate pe artele principale şi în zona podurilor iar reprezenatanţii primăriei recomandă folosirea cu precădere a mijloacelor de transport în comun.
Nici un drum blocat
Potrivit autorităţilor nu a fost închis încă nici un drum judeţean. „ Există zone în judeţ unde stratul de zăpadă depăşeşte 60 cm, cum este cazul staţiunii Moneasa, dar se circulă şi în aceste zone. Toate structurile MAI-ISU, Poliţie, Jandarmerie sunt mobilizate să intervină. De asemenea, Armata este pregătită să intervină, cu echipamentele pe care le are în dotare, la operaţiunile de deszăpezire dacă situaţia o va impune”, a afirmat prefectul judeţului Arad la videoconferinţa cu premierul Emil Boc.
Pe drumurile din judeţ se intervine în permanenţă cu 27 utilaje care curăţă 850 kilometri de drum. Cristian Drăgan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a menţionat că utilajele de deszăpezire au ajuns chiar şi în zonele dificile din judeţ, unde au existat probleme, mai exact în localităţile Cuveşdia (Şiştarovăţ) şi Bruznic (comuna Ususău).
Drumurile naţionale
Conform informările furnizate de reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Arad se circulă pe toate drumurile naţionale, iar stratul de zăpadă frământată pe acestea este de până la 3 cm. Stocurile de materiale antiderapante sunt următoarele: nisip – 2100 mc, sare 2400 tone, iar în ceea ce priveşte utilajele sunt mobilizate 39 de auto cu lamă şi răspânditor, 12 încărcătoare şi un autogreder.
Mai multe ambulanţe
Prefectul Aradului, Călin Bibarţ a solicitat deasemenea suplimentarea numărului de ambulanţe pentru a fi scurtaţi timpii de intervenţie. În cursul zilei de astăzi, în intervalul 7-18.30, au existat un număr de 100 de solicitări la serviciile Ambulanţei şi ale SMURD.
Citiți principiile noastre de moderare aici!