10.585.892 de lei este suma maximă pe care Compania de Apă Arad este dispusă să o plătească pentru elaborarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție, a studiului geotehnic și documentațiilor tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, pentru execuția lucrărilor în vederea realizării obiectivului investițional, inclusiv furnizarea echipamentelor necesare, dar și pentru asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor în cele patru locuri. Licitația nu a fost împărțită pe loturi, astfel că firmele care vor depune oferte vor fi nevoite să facă oferta pentru toate cele patru localități.
Lucrările fac parte, conform caietului de sarcini al licitației, din proiectul transfrontalier „Îmbunătățirea managementului calitativ al râurilor transfrontaliere Criș (Koros), Mureș (Maros) și Tisa (Tisza). În cadrul acestuia vor fi modernizate șase stații de epurare, câte două pe fiecare râu: Ineu și Gurahonț pe Criș, Lipova și Arad pe Mureș, Szeged și Algyo pe Tisa. Conform aceluiași document menționat, „se impune redimensionarea procesului tehnologic și adaptarea acestuia la condițiile curente de exploatare în ceea ce privește calitatea și debitul influentului, astfel încât să se obțină o îmbunătățire a calității apei deversate și implicit conformarea cu normele naționale și europene”. Pentru a face acest lucru, va fi nevoie de înlocuirea echipamentelor existente cu unele moderne, dar și de montarea unor echipamente de monitorizare și control.
Toate serviciile vizate de licitație ar trebui prestate până cel târziu la 14 luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor. Proiectul tehnic va fi realizat, conform caietului de sarcini, în decursul a patru luni, lucrările de execuție vor avea o durată de zece luni, probele tehnologice vor dura și ele două luni, iar instruirea personalului operativ la stațiile de epurare va dura tot atât, unele dintre aceste etape suprapunându-se.
Data limită pentru depunerea ofertelor este 7 septembrie 2020. Câștigătoare va fi oferta cu cel mai bun raport calitate-preț. Mai exact, din totalul de 100 de puncte, 70 vor fi constituite din prețul ofertat, 10 puncte vor fi date pentru garanția extinsă a echipamentelor și câte cinci puncte pentru capacitatea profesională a inginerului proiectant în construcții, pentru capacitatea profesională a arhitectului cu drept de semnătură, pentru capacitatea profesională a inginerului tehnolog cu experiență și pentru capacitatea profesională a inginerului proiectant în instalații pentru construcții.
Trimite articolul
XGargară! Intr-un sat aparținător de Gurahonț canalizarea,deși nu e peste tot,zace nefolosită de ani de zile datorită proastei proiectari si
execuții! Firma si-a luat banii si dusă a fost! Se pare că nici nu mai are cine răspunde, aceasta intrând în faliment!
Si garantati ca va dispare cu totul izul acela infect de wc combinat cu hoit putred ce pluteste peste oras in zilele si mai ales in noptile caniculare ?