Cel puțin 40 de localități au alimentarea cu energie electrică sistată parțial sau total, în urma vântului puternic care a bătut duminică seara în județ. Conform mesajelor transmise de E-Distribuție Banat, sunt afectate localitățile Agrișu Mare, Aluniș, Bârzava, Belotinț, Birchiș, Bruznic, Buteni, Caporal Alexa, Conop, Cuvin, Dorobanți, Iermata, Iratoșu, Lipova, Mâsca, Mocrea, Moroda, Nădab, Nădlac, Olari, Pâncota, Pecica, Satu Mare (Secusigiu), Săvârșin, Sânmartin, Sânpetru German, Sântana, Semlac, Secusigiu, Șeitin, Șimand, Târnova, Ususău, Vărădia de Mureș, Vărșand, Vladimirescu, Zăbalț, Zărand și Zimandu Nou.
În municipiul Arad, conform mesajelor transmise de E-Distribuție, sunt afectate mai multe străzi din cartierele Bujac, Șega și Mureșel. Totuși, pe site-ul www.e-distributie.com sunt indicate întreruperi accidentale și pe Calea Timișorii, unde se stă fără curent de duminică de la ora 14:28, respectiv pe strada Ștefan Cel Mare, unde se stă fără curent de pe 1 august, de la ora 23:05.
Cu toate că strada Petru Rareș nu este inclusă nici în mesajele preînregistrate de către cei de la E-Distribuție Banat, nici pe harta întreruperilor de curent, mai mulți cititori ai www.aradon.ro / Jurnal Arădean ne-au contactat, luni dimineață, spunându-ne că stau fără curent de 14-15 ore.
Pe lângă că se plâng de faptul că nu au curent de atâta vreme, arădenii se arată nemulțumiți și de timpul de reacție al celor de la call-centerul furnizorului de electricitate. Unii dintre cei care ne-au sunat au povestit că au așteptat și 50 de minute pentru a intra în legătură cu un operator. Lucru pe care îl putem confirma, pățindu-l și noi pe propria piele.
Am solicitat celor de la E-Distribuție Banat să ne prezinte situația întreruperilor accidentale, însă până în acest moment nu am primit un răspuns. Vom reveni în momentul în care aceștia vor reacționa.
Trimite articolul
Xidiotii astia de la distributie (aici vorbesc de sefii de acolo, nu de personalul de executie) nu vor sa investeasca in retele, fac doar carpeli, in conditiile in care erau obligati sa faca investitii serioase. dar oare, i-a verificat cineva daca au facut ? aia care trebuiau sa verifice sunt la fel de vinovati de toata situatia ca si distribuitorii lui peste.
În Arad, pe str. Răzvan a fost luat curentul pentru mai mult de 12 ore, iar la call center timpul de așteptare a dost mai mare de 36 de minute. Imposibil de semnalat întreruperea alimentării. De fiecare dată când bate puțin vântul se întrerupe curentul pe străzile Răzvan, Vidra, o parte din Mierlei și Boemiei. Am semnalat de nenumărate ori peoblema, iar Enelul dă vina pe flora, fauna și clima din zonă. Încep să cred că locuiesc într-un microclimat ce ar trebui să capete statut de arie protejată.
-
Atata timp cat primariile nu se implica in defrisarea copacilor de sub retelele de tensiune, intreruperile de tensiune vor fi la fel de multe la orice adiere de vânt. De stalpi si conductoare se ocupa distribuitorul de energie, de vegetație trebuie să se ocupe primăria.
-
Nu contest că ar putea fi și vegetația stradală o problemă, dar dacă distribuitorul de energie a observat acest aspect, s-a adresat primăriei pentru intervenție? Oare există vreo adresă din partea Enel către primărie pentru a solicita intervenția? Eu m-am adresat primăriei încă din 2019 pentru toaletarea arborilor din zonă, dar fără succes, primăria susținând că este necesară colaborarea cu Enel pentru intervenție. E clar că fiecare parte ar trebui să se implice, dar din păcate, nimeni nu o face.
-