Pe parcursul celor 15 zile, din 9 aprilie până în 23 aprilie, tinerii participanţi la proiectul “Gaia” finanțat prin programul Erasmus Plus, vor avea oportunitatea să desfăşoare mai multe activităţi sportive, jocuri, exerciţii, activităţi diverse de protejare a mediului pentru promovarea unui mod de viaţă durabil prin cultivarea interesului pentru menţinerea şi promovarea stării de sănătate a mediului înconjurător.
De asemenea, participanţii vor face vizite în Aria Naturală Protejată „Defileul Munţii Metaliferi”, Aria Parcului Natural Lunca Mureșului, vor lua parte la campanii de informare si conştientizare, dar şi la seri interculturale. Participanţii au vârsta între 17 şi 23 de ani.
Organizația care coordonează proiectul este „TERRA NOBILLIS” din Arad si partenerul de proiect asociația „JUMP IN” din oraşul Poggiardo din Italia.
Partenerii locali ai acestui proiect sunt: Primăria Municipiului Arad, cinci asociaţii de proprietari din Arad, Parcul Natural „Lunca Mureşului” Arad, Centrul Local Arad „Phoenix” din cadrul Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, asociaţia „Educatio” (Custodele Ariei Naturale Protejate “Defileul Munţii Metaliferi”-Situl Natura 2000 ROSPA0325), Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad, Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” Arad
Despre Programul Erasmus Plus:
Erasmus+ va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări. Totodată va finanța parteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi. De asemenea, va susține eforturile de modernizare a sistemelor de educație, formare profesională și tineret. În ceea ce privește sportul, programul va finanța activități sportive de masă accesibile publicului larg și proiecte transfrontaliere destinate promovării fair-play-ului și combaterii aranjării meciurilor, dopajului, violenței și rasismului.
Erasmus+ reunește șapte programe ale UE în domeniul educației, formării, tineretului și susține, pentru prima dată, sportul. Cele șapte programe europene de finanțare reunite sunt: Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul de cooperare cu țările industrializate. Având o abordare integrată, Erasmus+ oferă mai multe posibilități de cooperare între sectoarele educației, formării, tineretului și sportului.
Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.
30 de tineri iau cu asalt lunca
Zeci de tineri, români şi italieni, participă la un proiect Erasmus Plus, în Parcul Natural Lunca Mureşului.
Arad. 15 tineri din România şi 15 din Italia, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, participă, timp de mai bine de două săptămâni, la un proiect cu finanţare europeană ce se desfăşoară în Parcul Natural Lunca Mureşului.
Pe parcursul celor 15 zile (9 -23 aprilie), tinerii participanţi la proiectul “Gaia”, finanțat prin programul Erasmus Plus, vor avea oportunitatea să desfăşoare „mai multe activităţi sportive, jocuri, exerciţii, activităţi diverse de protejare a mediului pentru promovarea unui mod de viaţă durabil prin cultivarea interesului pentru menţinerea şi promovarea stării de sănătate a mediului înconjurător”, după cum susţin creatorii proiectului.
Participanţii vor face vizite în Aria Naturală Protejată „Defileul Munţii Metaliferi”, Aria Parcului Natural Lunca Mureșului, vor lua parte la campanii de informare si conştientizare, dar şi la seri interculturale.
Organizația care coordonează acest proiect este „TERRA NOBILLIS” din Arad, partenerul de proiect este asociația „JUMP IN” din Poggiardo (Italia), în timp ce partenerii locali ai acestui proiect sunt Primăria Arad, cinci asociaţii de proprietari din Arad, Parcul Natural „Lunca Mureşului” Arad, Centrul Local Arad „Phoenix” din cadrul Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, Asociaţia „Educatio” (Custodele Ariei Naturale Protejate “Defileul Munţii Metaliferi”-Situl Natura 2000 ROSPA0325), Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad, Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” Arad
Cui se adresează Erasmus
Erasmus+ este un program creat să ofere unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări. Totodată finanţează parteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi. De asemenea, susţine eforturile de modernizare a sistemelor de educație, formare profesională și tineret. În ceea ce privește sportul, programul finanțează activități sportive de masă accesibile publicului larg și proiecte transfrontaliere destinate promovării fair-play-ului și combaterii aranjării meciurilor, dopajului, violenței și rasismului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!