Sezonul căpuşelor a început de câteva săptămâni, iar medicii atrag atenția că s-a înmulţit numărul cazurilor de persoane înţepate de aceste insecte. Numai la Spitalul Judeţean, în luna mai au fost înregistrate aproximativ 30 de cazuri, majoritatea copii înţepaţi în parcuri, în timp ce se aflau la joacă.
Din fericire, niciun caz nu s-a soldat cu complicaţii, însă toţi pacienţii au primit tratamente cu antibiotice, pentru prevenirea infecţiei care provoacă boala Lyme.
Se pare că vegetaţia care s-a dezvoltat rapid pe fondul ploilor a favorizat şi înmulţirea căpuşelor, care au făcut mult mai multe victime, însă majoritatea pacienţilor merg la cabinetele medicilor de familie sau la centrele de permanenţă pentru a primi tratamente.
Medicii spun că ne putem proteja de înțepături, dacă aplicăm pe piele o cremă specială sau un spray, când ieșim la iarbă verde. Există produse care se pot aplica și pe îmbrăcăminte, având un efect protector ridicat.
Cum arată înțepătura
În general, căpușele se instalează în zona axilelor, zona inghinală, pe picioare, gât şi cap. Înțepătura arată ca un mic pistrui închis la culoare, cu o crustă ce nu poate fi îndepărtată de pe piele
Citiți principiile noastre de moderare aici!