ARAD. E forfotă, nesiguranță, supărare, tristețe, se fac scenarii dintre cele mai sumbre în Primăria Arad. Primarul Călin Bibarț face restructurare în instituție. Vor cădea birouri, servicii, își vor pierde personalitatea juridică unele instituții, vor dispărea șefi. Cum va arăta restructurarea, câte posturi vor dispărea, câți oameni vor fi concediați, dacă e posibil așa ceva, nu se știe. Decizia e doar la mâna primarului, se spune în instituție, edil care și-a oferit răgaz să decidă până vineri, conform zvonurilor, și să prezinte noua structură săptămâna viitoare.
Lista neagră a edilului
Până atunci, a refuzat să deconspire număr, variante, propuneri celor din mass-media sau celor din primărie, fapt care a creat o situație și mai tensionată în instituție. Se spune că vor cădea mai ales cei care au fost apropiați vechii conduceri. Se mai spune că cei care vor avea cel mai mult de suferit sunt cei din sectorul cultural, pe care primarul i-ar considerat „neesențiali”, ca să folosim un cuvânt la modă.
Ca atare, lista neagră a primarului, reorganizarea gândită de Călin Bibarț, ar începe cu sectorul cultural, în întregime. Nici Cantina Municipală se spune că nu a scăpat de reorganizarea gândită de edil, cum de ea nu va scăpa, se vehiculează tot de la kilometrul zero, nici Direcția de Asistență Comunitară și nici măcar biroul de comunicare a instituției.
Se mai spune că edilul a decis, de pildă, să desființeze multe funcții de conducere din primărie, în condițiile în care instituția merge bine și fără un viceprimar, semn că nu e nevoie de atâtea funcții. Tot potrivit informațiilor pe care le deținem, vor fi desființate din organigramă posturile vacante și astfel numărul angajaților Primăriei Arad va scădea considerabil. Dar nu doar posturile vacante vor cădea, ci și posturi din alte birouri și servicii.
Fiecare director a trimis primarului propunerea de reducere a posturile vacante și a celor ocupate, cu fundamentarea fiecărei propuneri, urmând ca primarul să analizeze până astăzi propunerile primite de la departamente și să decidă.
Potrivit zvonurilor – singurele informații la care avem acces momentan – pentru a preîntâmpina deciziile nefavorabile ale edilului, mai mulți angajați din Primăria Arad s-au transferat deja la alte instituții, chiar înainte de anunțarea reorganizării. Alții au aflat doar de pe site-ul nostru – www.aradon.ro și din paginile cotidianului Jurnal arădean că va urma reorganizarea.
Ce spune primarul
Nu am putut afla de la edil, din conferința de presă susținută marți, ce strategie stă în spatele reorganizării, care sunt direcțiile pe care va merge, cum vede acesta, pe viitor, structura acum stufoasă a Primăriei Arad. Am aflat însă că nu sunt bani pentru a susține un aparat atât de umflat. Marți, primarul Călin Bibarț a anunțat că organigrama va fi redusă și că estimează că se va face, drept urmare, o economie anuală de până la 20 de milioane de lei la salarii.
Primarul Bibarţ a spus atunci că Primăria va avea o organigramă redusă, după ce în proiectul de buget a fost prevăzută o diminuare a cheltuielilor de salarizare cu 10 milioane de lei, în 2021. Anual, economia ar urma să fie de peste 20 de milioane de lei prin comasarea unor servicii şi birouri. Anul acesta, însă, până la aprobarea bugetului şi operarea tuturor măsurilor de restructurare, vor mai trece câteva luni, spune edilul.
Călin Bibarț a precizat că nu vor fi reduse salariile, ci se vor opera reduceri de posturi, restructurări de direcţii, servicii şi birouri, unele urmând să fie comasate, dar nu a precizat câte posturi vor fi afectate și care sunt principalele sale ținte în problema reorganizării.
Ca atare, nu am putut prezenta decât variantele care circulă sub forma bursei zvonurilor în instituție. Listele sunt încă secrete, dar săptămâna viitoare butoiul cu pulbere va exploda. Rămâne de văzut cu cine s-a consultat primarul în această reorganizare, care au fost țintele sale și cât timp va lua să fie pusă în practică noua structură.
De trei ori în cinci ani
Cu o zi înainte de conferința de presă a primarului, USR Arad a transmis un comunicat de presă în care a arătat că la nivelul Primăriei Arad cheltuielile pentru salarii au crescut de aproximativ trei ori în ultimii cinci ani, adică de la 14,6 milioane de lei în 2016 la 42,4 milioane în 2020, în aceeaşi perioadă, salariul mediu brut crescând de numai două ori.
Trimite articolul
XPai unii s au transferat deja ca asa au fost sfatuiti
Interesant e ca in acelasi timp se fac angajari, nimeni nu mai intelege nimic
Stați liniștiți, după reducere vor fi mai mulți angajați.
Pleacă neamuri vin neamuri.. Din păcate primăria funcționează cu 20%din personal restu sunt niamurile și amantele alu cineva.. Sunt curios câți din aia ce lucrează vor fi dați afară??? Și câte neamuri alu alți care și-au pierdut puterea o sa rămână. Pentru oameni de nu are sa fie nimic schimbat.. Tot hărți o sa plimbe de la un birou la altu…. Din păcate asta ii România.
Scaunele calde ale primariei se vor raci , daca vor merge la Ajofm ca someri si li se vor indica locuri de munca in sectorul privat cu siguranta vor refuza , toti bugetarii ocolesc sectorul privat fiindca se munceste pe bani mai putini dar cu randament maxim.
3 posturi, femeia de serviciu, curierul si bufetiera! Si bineinteles, toti aia banuiti de empatie cu PSD-ul, AUR-ul sau madame Sosoaca…….padurarul, tot padurar!
Ce sa reduci salariile era ca și când ai baga bata în viespar.Iți ridicai sindicatele în cap,și acum și peste luni și ani.Sunt locuri de munca disponibile în mediu privat,e vorba doar de schimbarea locului de munca.
Cred ca o restructurare de 65% ar fi potrivita pentru prezent ; Continuarea in anul urmator!
Deci,Veniturile fata de anul precedent cresc. Avem excedent bugetar de cateva milioane de euro. Treaba se vede ca merge bine. Fondul de salarii scade. Functionarii capabili dar care nu s-au afiliat politic vor fi Out , raman cei incompetenti adica galben-portocalii angajati pe pile de partid. Schema de scadere a fost prevazuta de acum un an, vedeti Bugetul pe 2020 nu e ceva nou, totul a fost foarte bine gandit. . Anul trecut inclusiv pana in luna curenta au fost angajati cca 80 de persoane. Toti,,cu cateva exceptii, politici, iar cativa, rude cu protipendada,..Pe cine pacalesc astia ? USR-istii sunteti cei mai fraieri de pe aceata planeta , credeti ca intentiile bune sunt pentru binele cetatenilor? Se schimba doar garnitura ,se intaresc pe plan politic PNL-istii ..Va manipuleaza in ultimul hal fraierilor !!!
Salariile au crescut cu 300 la suta în ultimii ani.
-
Deci daca acuma au functionarii de rand cca 3000 lei net/luna/in mana , ar fi fost bine sa ramana la 1000 de lei. Asa-i ma, No zi cai rau, bou-le.
Sunt oameni și oameni în birouri ,unii plătiți parcă sa te incurce,alții săritori. Alt aspect e ,nu știu nimic ce e în birourile alăturate nici măcar unde sa mergi nu ti-ar spune.Se va vedea dacă rămân cei săritori, care ajuta.
Este logic sa se facă reduceri în vederea eficientizării activității. Agenții bancare de la 30 de angajați s-a ajuns la 1 angajat cu jumătate de norma,stații peco de la 15 angajați la zero angajați, totul e automatizat.Nu mai e viabila entitatea statala ce încovoiere munca din privat cu taxe și impozite mari.La export prețul de vânzare va fi cheltuielile de producție +taxele și impozitele mărite, vor rezulta produse necompetitive ca preț. Dacă vrei sa reziști pe piața ăsta e singura metoda.
De aceea divorteaza doamnele fictiv doar ca sa nu mai fie date afara .se stie ca mamele singure nu pot fii date afara.e post caldut