Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad organizează „Zilele Academice Arădene”, cel mai amplu și de prestigiu eveniment al anului. Timp de o săptămână, universitatea arădeană găzduiește o serie de workshop-uri, conferințe, evenimente științifice, culturale și sportive. Deschiderea oficială a celei de a 34-a ediții a „Zilelor Academice Arădene” are loc vineri la Palatul Cultural din Arad, evenimentul este precedat însă de o serie de acțiuni importante, acoperind diverse arii de interes.
Evenimentul coincide cu Erasmus+ International Staff Week 2024, un proiect cultural important, aflat la a treia ediție, organizat sub egida Zilelor Academice, ce atrage la Arad, reprezentanți ai peste zece state ce vor aborda în cadrul discuțiilor, schimbul de cunoștințe în ce privește diversitatea culturală și tradițiile.
Miercuri este ziua dedicată „Dialogurilor Universitare by UVVG”, eveniment de înaltă ținută, organizat la Sala Palatului Cultural din Arad, de această dată jurnalistul George Grigoriu avându-i ca interlocutori pe domnii prof. univ. dr. Dorinel Sarafoleanu, respectiv prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu.
Începând cu joi, Facultatea de Medicină Dentară susține, pe parcursul a 3 zile, prezentări de lucrări științifice și demonstrații practice, reunite în cadrul Congresului GoldArt, eveniment aflat la a treia ediție.
Ziua de vineri debutează cu serviciu religios și depunere de coroane la Monumentul Corifeului Marii Uniri, VASILE GOLDIŞ în semn de respect, recunoștință și aducere aminte a înaintașilor noștri. Ziua continuă în Sala Palatului Cultural cu ceremonia oficială de deschidere a „Zilelor Academice Arădene”.
„Zilele Academice Arădene reprezintă o manifestare de tradiție în viața Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și în viața arădenilor, deopotrivă. Toate aceste activități academice, culturale și sportive au fost inițiate pentru studenți și pentru comunitatea academică de regretatul prof. univ. dr. Aurel Ardelean. Domnia sa a fost cel care a pus bazele Zilelor Academice, un eveniment devenit tradiție, pe care cu mândrie, responsabilitate și prețuire o ducem mai departe an de an. Ne bucurăm că și în acest an, un număr impresionant de cadre universitare și studenți și-au exprimat interesul de a participa la acest eveniment de amploare, cu o însemnătate deosebită atât din punct de vedere istoric, cât și cultural și chiar social. Atât eu, cât și comunitatea academică pe care o reprezint, îmi exprim respectul și recunoștința pentru fiecare dintre cei care și-au adus contribuția câștigării de către UVVG a unui statut respectabil în peisajul universitar românesc și internațional”, a declarat prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci.
Aceeași zi este dedicată secțiunilor academice ale cadrelor didactice si cercetătorilor cu teme variate de la interdisciplinaritate în domeniul biomedical și preclinic, precum și pe specialități medicale, chirurgicale și stomatologie. Alte workshop-uri abordează teme precum „Medicamentele moderne – de la natură la biotehnologiile moderne” sau noi tendințe ale economiei mondiale, în silvicultură, agroturism și informatică, în dreptul civil și penal european, abordări interdisciplinare în științe sociale și umaniste, provocări de securitate într-o lume interconectată, realități și perspective în educație, actualități in cercetarea biomedicală.
Tot vineri este programată întâlnirea absolvenților Universității de Vest „Vasile Goldiș”, organizată de Asociația Absolvenților UVVG. După amiaza continuă cu un eveniment sportiv, mai precis Cupa ”Zilele Academice Arădene” la volei. Manifestările organizate sâmbătă se desfășoară la Grădina Botanică Universitară din Macea, prin secţiuni ştiinţifice studenţeşti și activități sportive, organizate în cadrul Cupei „Zilele academice arădene” la Fotbal. Evenimentul se va încheia la Macea, cu picnicul ”StudentFest”, momentul artistic fiind susținut de Raul Nica. Programul integral al Zilelor Academice Arădene poate fi consultat pe site-ul UVVG.
Citiți principiile noastre de moderare aici!