ARAD. Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad organizează, în perioada 22– 23 noiembrie, „Zilele Facultăţii de Ştiinţe Economice”. .
Tema evenimentului, „Rolul babilor şi băncilor în economie” este actuală şi incitantă, dorind să atragă atât reprezentanţi ai sistemului educaţional, cât şi exponenţi de prestigiu din mediul de afaceri arădean.
Organizat pe două paliere, în funcţie de tipologia participanţilor – profesori şi oameni de afaceri, respectiv elevi de liceu – evenimentul îşi propune să dinamizeze dialogul sincer şi deschis din mediul educaţional arădean şi, totodată, să prezinte oportunităţile de orientare în carieră a elevilor de liceu.
În data de 22 noiembrie , se vor desfăşura două workshop-uri „Învăţământul românesc încotro? Management în învăţământul preuniversitar şi universitar” şi „Băncile centrale, politica monetară şi stabilitatea financiară”, unde participanţii au şansa de a dezbate probleme actuale şi de a propune soluţii pornind de la realităţile zilnice cu care se confruntă.
Elevii de liceu nu sunt uitaţi nici ei! Astfel, a fost lansat, în urmă cu trei săptămâni, un concurs de afişe cu tema „Rolul banilor în viaţa noastră”, care a reuşit să atragă un număr de peste 50 de elevi de la 14 licee arădene. De asemenea, cadrele didactice ale Facultăţii de Ştiinţe Economice vor organiza o serie de module interactive menite să familiarizeze elevii de liceu cu cerinţele sistemului de învăţământ superior, dar şi să le transmită acestora, într-o manieră plăcută, cunoştinţe utile pentru luarea deciziilor de natură economică cu care se vor confrunta în viaţa de zi cu zi!
Prof. univ. dr. Horaţiu Şoim, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul UVVG, a declarat că „Zilele Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul UVVG, reprezintă un eveniment important pentru instituţia noastră în ceea ce priveşte relaţia cu mediul de afaceri şi învăţământul preuniversitar arădean. Ne-am străduit şi vom face, în continuare, tot ce este posibil să oferim oaspeţilor noştri o experienţă interesantă şi utilă care să conducă în timp la consolidarea unei relaţii de încredere reciprocă”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!