În contextul celebrării acestei zile, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad, demarează ”Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar”
Proiectul este derulat, la nivel național, de Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranță Școlară, având ca scop eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice (bullying) în unitățile de învățământ preuniversitar.
Alături de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad, cadre didactice, părinți și elevi, polițiștii de siguranță școlară vor lansa elevilor o provocare: însușirea unor modele colective de comportament pozitiv, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale pentru nonviolență în școală, urmând a fi demarate mai multe proiecte în acest sens.
„Se va organiza un concurs, pe tema elaborării unor materiale informativ-preventive destinate prevenirii violenței psihologice (bullying) în patru unități de învățământ din județul Arad, care vor beneficia de sprijinul echipelor de specialiști, în realizarea unor lucrări care să prindă răsunet la nivel național. Concursul se va derula în luna februarie și se adresează tutoror claselor de gimnaziu din cele patru unități de învățământ, din fiecare școală urmând a fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii. La data de 1 martie 2022, va fi desemnată o școală câștigătoare, urmând a fi realizată o etapă de selecție la nivel național, la care vor fi înscrise toate școlile câștigătoare din fiecare județ. Câștigătorii la nivel național vor fi desemnați în data de 25 martie 2022, cu prilejul celebrării Zilei Poliției Române. Ne dorim copii motivați, profesori implicați și politiști activi, toți animați de solidaritate, empatie și înțelepciune,” anunță IPJ Arad.
Foto: IPJ Arad
Trimite articolul
XClasic autoritatile romane: se concentreaza pe scoli de parca la scoala ii invata sa fie batusi. Problema e generala, de socielate, de educatie, in special cei 7 ani de acasa. Si mai exista si componenta “gena”. Un bataus innascut nu-l poti educa povestindu-i vrajeli la colt de scoala, ci are nevoie de ajutor specializat: psihologi sau… catuse. Sau ambele. Dar na… la noi in romania ne facem ca rezolvam probleme si daca putem sa si ciorim bani de la ue pt asta cu atat mai bine.
-
Adevărat 100%.
-
Nici de cum scoala si realitatea, Nevoiaa
Disoluție generalizată de sus până jos, din parlament, ministere, partide, și până la grădiniță!
Parinti ticăloșilor trebuiesc torturați în special dacă sint alkolcii. Reeducati alături de progenituri cu cite 6-7ani de munca în zone grele. Dar ce sa faci homalai UE și tirfele din ong uri contribuie puternic la distrugerea totala a Europei. Dacă SUA
are probleme pe tema delicventei trebuie generalizata pe toata întinderea pamintului🤮
DA VIOLENTE VINE DE LA REPTILIENI SI EXTRATERESTRII REPTILIENI ORDINARI DRAQULUI DE CAPITALISTI CARE PROMOVEEAZA MIZERIE
-
Ba omule, tu ce fumezi?
-
Esență pură de vaccin.
-
nu de alta, dar vrem si noi 🙂
-
Tuluz, fumează rar de tot, numai atunci când unul aruncă chiștocul, se apleacă, îl ridică și mai trage și el vreo 2-3 fumuri.
-