La evenimentul desfăşurat în incinta Complexului Muzeal Arad, au participat conf. univ. dr. Marius Grec, directorul Complexului Universitar de Studii Multiculturale și Patrimoniale, ing. Ionel Schlesinger, președintele Comunității evreilor din Arad, Adelina Stoenescu, muzeograf în cadrul Complexului Muzeal Arad, dar și numeroși elevi și studenți, alături de elevii Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”, care au realizat o prezentare tematică.
Conf. univ. dr. Marius Grec, directorul Complexului Universitar de Studii Multiculturale și Patrimoniale din cadrul UVVG, a declarat: „Începând cu anul 1990 și în România se sărbătorește Ziua Mondială a Monumentelor și Siturilor, în data de 18 aprilie. Complexul Universitar de Studii Multiculturale și Patrimoniale în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad și Liceul d Artă „Sabin Drăgoi” a organizat o evocare a câtorva dintre monumentele Aradului. Elevii de la Liceul de Artă, care au fost pregătiți și pentru un concurs cu un proiect intitulat „Monumente vechi, obiceiuri noi”, au prezenta un scurt spectacol în care eroii au fost monumentele menționate și o linie melodică adecvată din perioadele respective. Ne bucurăm că numeroși elevi de la diferite școli din Arad au venit să fie alături de noi. Dacă privim în jur, Aradul este un oraș foarte frumos, cu numeroase monumente de arhitectură, care, din păcate, unele sunt lăsate în paragină. Prea multe afișe și prea multe plăcuțe pe străzile Aradului cu „atenţie, cade tencuiala!” sau „atenție, cad ornamente!”. Cred că municipalitatea și autorităţile locale trebuie să ia măsuri concrete în ceea ce privește conservarea patrimoniului arhitectonic al Aradului, orașul nostru fiind, alături de alte câteva oraşe din vestul țării, foarte bine reprezentate prin acest patrimoniu”.
Catalina Georgiana Trandafir, elevă în clasa a X-a C, specialitatea arhitectură din cadrul Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”, a precizat că evenimentul a fost unul deosebit pentru liceul la care învață: „Suntem foarte bucuroși pentru că am fost invitați și a reprezentat un exercițiu pentru noi, deoarece cu prezentarea de astăzi, vom participa la un concurs internațional. Colegii mei au lucrat din greu, atât la desene cât și la prezentări și documentare. Suntem fericiţi că am aflat informații și am cunoscut persoane noi și sperăm să ne descurcăm mult mai bine pe mai departe”.
„Manifestarea a reprezentat buna colaborare dintre Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Complexul Muzeal Arad. Începând de astăzi Complexul Muzeal Arad organizează mai multe ateliere pentru elevi și pentru copii preșcolari, cu prilejul săptămânii «Școala altfel»”, a precizat Adelina Stoenescu, muzeograf în cadrul Complexului Muzeal Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!