„Securitatea și Sănătatea în Muncă – O proiecție către viitor”, este tema sub care Organizaţia Internaţională a Muncii (O.I.M.) celebrează pe 28 aprilie, Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă. Astfel, sunt onorați lucrătorii răniți și decedați în accidente de muncă, fiind organizate totodată campanii de conștientizare, de prevenire a producerii de astfel de accidente, de prevenire a apariției bolilor profesionale.
„Aceste campanii sunt menite să promoveze crearea unei culturi a securităţii și sănătății, care să contribuie la reducerea numărului de decese și răniri legate de muncă. O.I.M. îi încurajează pe principalii actori (sindicate, organizații patronale și reprezentanți ai guvernului) să promoveze o cultură preventivă a securităţii și sănătății în muncă pentru a-și îndeplini obligațiile și responsabilitățile, astfel încât lucrătorii să se întoarcă în siguranță la casele lor la sfârșitul zilei de lucru. Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă este celebrată și la nivel local, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad – Serviciul Securitate și Sănătate în Muncă stabilind întâlniri cu angajatorii arădeni, scopul urmărit fiind acela de a spori gradul de conștientizare asupra importanței respectării normelor de protecție, sănătate și securitate în muncă, de către toți factorii implicați în procesul muncii”, au punctat reprezentanții ITM Arad.
Statistici sumbre
„Ținând seama de statistica anilor precedenți, în anul 2017 fiind înregistrate 95 de accidente de muncă soldate cu 98 de victime, în anul 2018, 184 accidente de muncă soldate cu 193 de victime, precum și de faptul că de la începutul anului 2019 și până în prezent au fost înregistrate 55 de evenimente, soldate cu 71 de victime, 13 persoane pierzându-și viața, conchidem că este imperios necesar să se pună accent pe instruirea personalului, pe respectarea instrucțiunilor tehnologice precum și pe respectarea disciplinei în muncă”, au mai arătat inspectorii în muncă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!