Serviciile publice de asistență socială din România vor începe din acest an să promoveze contribuția asistenților sociali și a servicilor publice de asistență socială pe Agenda 2030. Scopul acestei zile mondiale aste acela de a crește vizibilitatea și impactul serviciilor publice în dezvoltarea socială. Promovarea inovării realizată în serviciile publice de asistență socială a început anul acesta cu Conferința Națională de Asistență Socială ce a avut loc la București în perioada 16-18 iunie 2017. Nevoia de promovare a serviciilor publice de asistență socială este dată de importanța și de impactul pe care aceste servicii îl au în viața comunităților.
Servicii sociale integrate
„Asistența socială este un domeniu foarte complex pentru că vorbim de oameni afectați de vulnerabilități multiple. Am dezvoltat serviciile sociale pentru copiii mici, pentru tineri și pensionari, dar și pentru oameni ai străzii. În ceea ce priveşte strategia, ne axăm pe serviciile sociale integrate, astfel încât beneficiile pasive să nu mai aibă un rol atât de important, iar serviciile sociale integrate să își crească impactul în viața oamenilor. Am convingerea că drumul pe care au pornit serviciile publice de asistență socială este ireversibil și că ne vom lărgi, în permanență, sfera de servicii sociale acordate persoanelor și comunităților aflate în nevoie”, a declarat Oana Pârvulescu, director general al Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad.
„Avem nevoie să promovăm inovările realizate de către serviciile publice de asistență socială. Suntem țara în care, în zonele rurale cu cea mai mare sărăcie nu avem asistenți sociali care să îi ajute pe oameni să găsească soluții la problemele cu care se confruntă”, a punctat Ana Rădulescu, directorul general al Asociației Asistenților Sociali din România AsproAS și al Centrului de Formare și Evaluare în Asistența Socială – CFCECAS.
Citiți principiile noastre de moderare aici!