La prezentare au participat prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector al UVVG, prof. univ. dr. Mathe Endre, decan al Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică, Norbert Pașca, director de vânzări și Sorin Gâru, director pe România al firmei Güttler, fermieri din partea de vest a ţării, studenţi şi cadre didactice ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.
Tehnologia GÜTTLER cuprinde utilaje de prelucrare a solului şi pregatirea patului germinativ, având ca element de bază tăvălugul GÜTTLER, Nr.1, la nivel European. În cadrul demonstraţiilor au fost prezentate: Tăvălugul Güttler PW 48 AS Compact + FlatSpring, Cultivatorul SuperMaxx 5m, Combinatorul PrimusPlus 250, şi Feldmeister LK 45 AS, care lucrează atât în mirişte, cât şi pe câmp arat.
În urma discuţiilor avute cu conducerea firmei Guttler, cei prezenți s-au arătat deschişi pentru o colaborare pe termen lung cu cadrele didactice ale Departamentului de Ştiinţe Silvice şi Agroturism, din cadrul UVVG, în vederea realizării de stagii de practică şi de cercetare aplicativă în domeniul mecanizării lucrărilor silvice.
Conf. univ. dr. ing. Nicuşor Boja, organizatorul evenimentului, din cadrul Facultății de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatice, a Universității de Vest „Vasile Goldiș” a declarat: „Este o onoare pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” să primească firma germană Güttler, care a făcut o prezentare studenţilor, fermierilor şi cadrelor didactice din cadrul Universităţii noastre, în ceea ce priveşte utilajele şi tehnologia pe care dânşii o promovează în cei peste 50 de ani de experienţă. Întrunirea s-a adresat fermierilor şi studenţilor UVVG tocmai pentru a le deschide noi oportunităţi de lucrare a solului în agricultură şi, de ce nu, în silvicultură. Firma Güttler face prezentări în partea de sud şi în partea de vest a ţării şi avem prezenţi fermieri din judeţele Arad şi Timiş, dar seria manifestărilor continua şi în Universitatea de Agronomie din Cluj şi Universitatea de Agronomie din Craiova. Güttler vine în faţă cu o tehnologie foarte bună pe care dânşii o promovează pentru pregătirea patului germinativ cu o singură trecere a unui singur utilaj. Patul germinativ este orizontul de 1-5 cm, unde seminţele trebuie să găsească condiţiile favorabile pentru germinare”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!