Arad. An de an, la 29 aprilie, se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007.
Momentul va fi marcat la Arad, joi dimineața, cu începere de la ora 09:00, în Piața Avram Iancu, în organizarea Prefecturii Județului Arad.
Ceremonia va debuta cu primirea onorului și salutul Drapelului de Luptă de către Prefectul Județului, iar după intonarea imnului național, va urma un ceremonial religios de pomenire a eroilor.
Evenimentul se va încheia cu depunerea coroanelor și jerbelor de flori la monumentul eroilor din Piața Avram Iancu.
Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2, prevăzute de legislația în vigoare.
Pachete de la Guvern
În municipiul și județul Arad, mai sunt în viață 20 de veterani de război, conform col. (r) Sandu Crișan, președintele Filialei Județene a Asociației Naționale a Veteranilor de Război „Zărandul” Arad. Cel mai vârstnic dintre veterani este Ioan Gergely, care pe data de 25 mai va împlini venerabila vârstă de 105 ani.
Pe parcursul zilelor de miercuri și joi, veteranii vor intra în posesia pachetelor pregătite și trimise în teritoriu de către Guvernul României. Acestea vor fi distribuite prin grija Asociației veteranilor și a Batalionului 191 Infanterie.
Trimite articolul
Xrahat cu apa rece ..veteraniicu pensii speciale
-
Din pacate acesti oameni nu au pensii mai mari de 2000 lei!!!! Multa sanatate VETERANILOR NOSTRI!!!! SPECIALE au magistratii;chiar si cei care au comis nelegiuiri.
Fasole cu carnati?Un pahar de vin gratis…ceva.
Din pacate acesti oameni nu au pensii mai mari de 2000 lei!!!! Multa sanatate VETERANILOR NOSTRI!!!! SPECIALE au magistratii;chiar si cei care au comis nelegiuiri.
La fel ca si in orice oras civilizat din Europa, si in Arad s-ar cuveni sa se instaleze placi incrustate cu numele eroilor aradeni care si-au pierdut viata in marile conflagratii mondiale, primul si al doilea razboi mondial. Un loc potrivit ar fi statuia Ostasilor din Piata Avram Iancu, care are fatetele soclului monumentului libere de orice inscriptie. Ar aduce monumentul mai aproape de inima aradenilor, iar pe aradeni mai aproape de memoria concitadinilor care s-au jertfit eroic, pe front, in inchisori, lagare sau in luptele din Munti duse impotriva instaurarii comunismului si a bolsevicilor sovietici.