Viceprimarul municipiului Arad, Lazăr Faur, şi deputatul PNL Sergiu Bîlcea au vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre proiectele prin care Aradul devine un oraş verde. Punctual, s-a vorbit despre parcul de aproape cinci hectare care va fi construit în Micălaca, în zona 300, această investiţie fiind o primă etapă în ceea ce se doreşte a fi un Arad verde.
„Din primele zile ale mandatului, am fost interesat de spațiile verzi și aspectul frumos al orașului. Sunt câteva zone în oraș în care rezultatele se văd, așa cum este esplanada din Parcul Eminescu. Dar schimbarea pe care o așteptăm vine de la proiectele mari, așa cum este amenajarea parcului în Micălaca zona 300. Este o investiție realizată 98% din fonduri europene, prin POR. Contractul de finanțare a fost semnat în 2019, acum avem constructor și, conform contractului, arădenii trebuie să se bucure de un parc nou și frumos peste un an, în vara lui 2022. Reconversia unui spațiu acum neamenajat într-un parc care oferă spații de agrement în aer liber, locuri de joacă și terenuri de sport este un model pe care vrem să îl propunem pentru mai multe zone ale Aradului. Prin astfel de proiecte, construim un oraș verde”, a declarat viceprimarul Lazăr Faur.
Deputatul Sergiu Bîlcea consideră că acest proiect trebuie să fie începutul unor investiții care să transforme cu adevărat orașul. „Trebuie să avem curajul să punem în aplicare proiectele mari. Mă bucur că am ajuns în faza de construcție cu acest parc, este bine să punem în mișcare celelalte proiecte prin care ridicăm calitatea vieții în Arad: reamenajarea Falezei Mureșului, reconfigurarea centrului Aradului, valorificarea Cetății, construcția unui parc în cartierul Aurel Vlaicu. Am încredere că aceste proiecte se pot realiza, sunt un partener al administrației locale, pentru un oraș verde, sănătos”, a spus Bîlcea, care deţine şi funcţia de președinte PNL Municipiul Arad.
Trimite articolul
XÎntrebați așa de curiozitate daca au autorizație de taiere pentru cei 100 de nuci care sunt in zona pe care vor ei sa o amenajeze.
Nucul este o specie de pom protejată de lege, iar cultura nucului din categoria pomi răzleţi, adică situaţi la distanţă unii de alţii, este reglementată în mod special de Legea pomiculturii nr. 348/2003, potrivit căreia tăierea nucilor răzleţi, indiferent de proprietar, se face în baza unei autorizaţii.
Indiferent de sistemul de cultură despre care este vorba, extensiv, intensiv, superintensiv sau pomi răzleţi, actul normativ stabileşte că tăierea nucilor în lipsa autorizaţiei poate fi sancţionată de autorităţi cu amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei, scrie glsa.ro.
De aplicarea sancţiunilor se ocupă organele de control abilitate ale Ministerului Agriculturii, Ministerului Economiei şi Ministerului Internelor.
În ce condiții puteți obține autorizație pentru tăierea nucilor
Pentru obținerea autorizației de tăiere, nucii trebuie să îndeplinească unul din următoarele criterii prevăzute de Legea pomiculturii:
sunt îmbătrâniţi şi au ramuri uscate în proporţie de 60% din coroană;
sunt amplasaţi într-un perimetru unde urmează să se construiască obiective de interes naţional sau local;
sunt amplasaţi pe aliniamentele drumurilor naţionale şi se pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.
-
Pai ti-ai raspuns singur: “sunt amplasaţi într-un perimetru unde urmează să se construiască obiective de interes naţional sau local”
-
Le taie noaptea, ca la REGENERARE URBANA. Fugeau muncitorii cu drujbele noaptea prin cartiere. Acum avem betoane cu tona. Asa va fi si acolo. Ca doar nu i-a oprit cineva sa intretina malul pana acum. Dar este o ocazie noua sa sifoneze banii. Ca tunul cu iarba de langa Cetatea Aradului. SIFONARI!
Pana cand se fac parcuri noi ar trebui luat in vizor parcul Padurice,din centrul orasului, care nu arata ca un parc ci ca un loc de refugiu pentru persoanele fara adapost. La orice ora se pot vedea banci ocupate de persoane care dorm pe banci, sub banci ..gunoaie.Aleile din parc au placile sparte, vegetatia este neintretinuta,,bancile ar trebui curatate din cand in cand de gainatul pasarilor>.Deasemenea, tot in spatiul amintit, in fata consiliului judetean ar trebui facut curat si plantate flori . Asa,cum arata in prezent, nu vedem nici macar la comuna care se respecta.
-
Acest parc a fost un 😜gaj, al pedleului stors și devastat prin poruncile inforegio hamuite de madam Nuti
-
Civica, in parcul ala haladuiesc si grupuri de clandestini iar la terasa cofetariei-restaurant de langa lac e loc de intalnire cu calauzele ce promit ca ii trec granita. Locul ala era curat si linistit, acum e vai de el. Organele se fac a nu sti si nu calca pe acolo.Dar lasa ca acum pun banci si pe bulevarde, sa aiba vagabonzii si clandestinii un ,,dormitor,, mai mare.
Mincinosilor, vreti sa revitalizati pe cei cu borduri si asfalturi. De voiati sa revitalizati ce spuneti, o incepeati in februarie, ca in mai sa fie totul frumos. Incepeti cu refacerea digului, numit de voi Faleza,, ca acela ar apara orasul de eventuale viituri cum au fost vara asta in alte judete. Digul e ciuruit de rozatoare, mult tasat si cu rszistenta sccazuta de cand au fost taiate goluri in parapetul de beton si de cand au fost taiati arborii, arbustii prea batarani dar nu au fost plantati altii, ca si de cand nu au fost inlocuiti trandafirii furati ori morti de batrani. Radacinile lor tineau digul ca o armatura, ca de aceea au si fost plantati acolo dupa proiectul si la ordinul unor ingineri in hidro-amelioratii care stiau meserie .
Nu ne mai jigniti inteligenta cu cateva borduri prost schimbate la doi ani si cu refacerea atat de urata a treptelor distruse de vreme si de placi, rotile, skate-uri.
Nu vă este rușine să mințiți porcilor. Faur imbecil
Mă bucur că am ajuns în faza de construcție cu acest parc, este bine să punem în mișcare celelalte proiecte prin care ridicăm calitatea vieții în Arad: reamenajarea Falezei Mureșului, reconfigurarea centrului Aradului,
parc in lunca inundabila
reamenajarea falezei muresului,tipic administratie aradeana, care nu stie ce inseamna intretinere,lasam sa se paragineasca si apoi intervenim,ca doar acolo e malaiul nu la intretinere
reconfigurarea centrului Aradului, oare cum? de ce oare am senzatia unui lucru inutil? consultantii care v-au tocat banii nu au vazut ca centrul aradului este blocat de institutiile care isi au sediul acolo?cumparati galeria si mutati tot acolo,
Dar în Vlaicu ce v-eți face? Niciun gram de parc și miniparcul de la UTAa fost desființat! Pe când și aici? În Vlaicu la Fortuna, e plin de boschetari , miroase a pisat peste tot, rahat de câine etc. Chiar nu va interesează aceasta zona?
Domnule viceprimar Lazar, in loc sa stai la partid, mai bine ati vedea trotuarele din centrul orasului ca ne rupem picioarele. Si in fata Primariei sunt doi oameni care pun de o saptamana borduri. E rusinos si scandalos ce se intampla acolo. Este o rusine pentru Arad situatia cu trotruarele si cea din fata primariei. Pai daca acolo nu sunteti in stare sa faceti ceva, atunci plecati acasa, ca nu are rost. Sunteti slab pregatit profesional iar politic ZERO. Faceti ceva si va apreciem. De vorbe suntem satui!
Ce caută Faur în compania acestei jigodii??? Prostia lui bâlciu și a pnl-ului sunt contagioase și mai periculoase “Ka-Kovidu”
Daca zona pentru care se vor cheltui milioane de euro ar fi fost intretunuta, nu am fi avut despre ce scrie. Nu trebuie facut nimic acolo, doar curatati copacii, taiati copacii uscati, tunsa iarba, eventual amenajate niste alei (nebetonate) si niste locuri unde te poti aseza linistit pe iarba sau pe o banca, dupa cum te lasa puterile si sufletul. Malul Muresului trebuie curatat si intretinut. Natura ne-a dat tot ce avem nevoie, dar nu a putut sa ne dea si edili responsabili. Si ca sursa de inspiratie, faceti o excursie de studii in orice parc natural. Cam peste tot unde natura a fost darnica cu orasul se face tot ce este posibil pentru pastrarea caracterului natural, cu interventii minimale si de bun simt. Nu e nevoie sa va lasati amprenta atat de brutal, se poate si mai subtil, cu bun simt si drag de Arad.
Nu stiu ce inseamna reconfigurarea zonei centrale? E gata configurata de peste 100 de ani si e bine configurata. Nici aici nu e nevoie de prea multa imaginatie ca sa vezi (cu ochiul liber) ca e nevoie de restaurarea si renovarea cladirilor, de gasirea unor functiuni care sa readuca zona centrala in sfera de interes a locuitorilor si sa o redea pietonilor. Cam ca la Oradea dragi edili ai Aradului. E simplu, totul e sa fie vointa iar voi sa faceti ceea ce tine de administratie ca sa fie si putinta. In plus, nu presedintii de partid, primarii, vice primarii sau cine este in fata la un moment dat, sunt cei care trebuie sa ne arate cum si ce trebuie facut, pentru treaba asta unii au facut o scoala si asta e meseria lor. Faceti concursuri corecte pe tema data si alegeti-i pe cei mai buni.