34 de tineri au participat duminică, în cadrul proiectului „Descoperim Aradul”, la drumeţia organizată la Cetatea Şiriei, demonstrand faptul că timpul liber se poate petrece şi altfel decât în fata calculatorului.
Cetatea Şiriei datează din secolul al XIII-lea. Un rol deosebit de important în viaţa acesteia l-au avut voievozii şi cnezii români. Spre exemplu, un document din anul 1440 vorbeşte despre un anumit voievod Ştefan din Şiria. Posesie a lui Matei Corvin la începutul celei de a doua jumătăţi a secolului al XV-lea, trece între anii 1461-1464 sub stăpânirea familiei Bathory.
De la cetate, la teatru
Nici „Noaptea albă a instituţiilor culturale arădene” nu a „scăpat” de interesul „drumeţilor”. Peste 30 de persoane au vizitat instituţiile culturale din oraş şi noaptea a fost încheiată la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, acolo unde piesa „Cerere în căsătorie” a fost mai apreciată ca niciodată.
Daniel Mitre, intiatorul proiectului ne-a declarat: „Suntem mândri că în scurt timp zeci de tineri au spus «da» demersului nostru şi o vară întreagă milităm împreuna pentru promovarea şi mai ales vizitarea judeţului Arad. Mulţumim presei locale care este alături de noi, tinerilor care aproape în fiecare duminică dimineaţa spun «da» provocării «Descoprim Aradul», Asociaţiei Pro Tineret Vest şi, nu în ultimul rând celui mai frumos judeţ din România: Arad”.
Calendarul drumeţiilor
Drumeţiile vor continua! Pe siteul www.descoperimaradul.info va fi publicat un calendar cu evenimentele ce vor avea loc în perioada următoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!