Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad organizează în aceste zile la Moneasa programul de formare a 98 de educatoare în cadrul proiectului „Educaţie timpurie pentru toţi”. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad, Grupul Şcolar „Sava Brancovici” Ineu şi Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Arad.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, domeniul major de intervenţie 1.3 „Dezvoltarea resurselor umane din educaţie şi formare”.
Activităţile proiectului se desfăşoară pe o perioadă de 22 de luni şi se adresează învăţământului preşcolar, educatoarelor din judeţul Arad, beneficiind de o finanţare nerambursabilă în valoare de 1.293.516,40 lei.
Program de formare la Moneasa
Startul celor 11 zile de formare (8 zile în ianuarie şi 3 zile în martie) de la Moneasa s-a dat sămbătă, 29 ianuarie 2011 de către prof. Larisa Chiţu, manager de proiet şi director al CCD Arad, în prezenţa inspectorului şcolar general al IŞJ Arad, prof. Mirela Aldescu.
Această activitate de formare este o oportunitate pentru dezvoltarea profesională a educatoarelor, toate cheltuielile legate de transport, cazare, masă şi formare fiind suportate din bugetul proiectului.
Cursurile organizate în cadrul programului de formare „Orientări moderne în educaţia preşcolară” au tematici variate, utile şi de actualitate şi sunt structurate pe patru module: • Comportamentul proactiv al educatoarei în abordarea dezvoltării socio-psiho-emoţionale a copilului de 0 – 6/7 ani; Comunicare interpersonală şi parteneriat; Metode interactive de desfăşurare a activităţilor preşcolare integrate; Educarea şi integrarea copiilor cu nevoi speciale în grădiniţă.
Portofolii de evaluare
Ca formă de desfăşurare au fost alese modaltăţi atractive, cum ar fi: prezentări interative, workshopuri, exerciţii, aplicaţii practice, studii de caz, strategii didactice şi metode care vor fi folosite ulterior de educatoare în activitatea cu micuţii preşcolari.
Evaluarea finală a activităţii va consta în prezentarea unui portofoliu de către fiecare educatoare care participă la cursuri iar certificarea celor care finalizează cursul se va materializa în obţinerea a 25 de credite transferabile.
JA-V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!