După un început de an în care surprizele muzicale au redefinit conceptul modern de „Locomotivă Jazz”, alături de concertele clasice nelipsind un inedit cvartet de chitare, trei tinere talente ce studiază jazzul în Budapesta şi Amsterdam, în luna mai publicul va avea ocazia să asculte în interpretarea a patru muzicieni din România, Moldova şi Ungaria, cântecele Bucurestiului de altădată într-o prezentare de jazz, sub titlul „La margine de Bucureşti”.
Călătoria muzicală va fi asigurată de către Nadia Trohin (MD) – voce, Mircea Tiberian (RO) – pian, György Jeszenszky (H) – tobe şi Péter Oláh (H) – contrabas.
Concertul va avea loc sâmbătă, 28 mai, ora 19.00 – Cinema Grand Café, Seghedin (str. Deák Ferenc nr.18, et.II).Intrarea gratuită!
NADIA TROHIN
Între 2004 şi 2009 Nadia Trohin urmează cursurile Universităţii Naţionale de Muzică, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala, Specializarea Jazz, clasa profesorului Mircea Tiberian iar până în prezent urmează masteratul cu specializarea jazz la aceeaşi Universitate.
Din 2001 şi până în 2004 este solista trupei Millenium, în 2009 participă la coloana sonoră a piesei de teatru „Leonce şi Lena”, în regia lui Horaţiu Mălăiele, la Teatrul de Comedie, Bucureşti, în 2009 colaborează cu Teatrul de Operetă din Bucureşti la muzicalul „Odiseea Visotsky”, în regia lui Alexander Hausvater iar în 2009 şi 2010 participă ca şi solist vocal la proiectul „Mozart Rocks” iar în 2011 contribuie la realizarea albumului „La margine de Bucureşti”, proiect realizat de Mircea Tiberian.
În 2010 obţine premiul pentru cea mai bună trupă, „Nadia & Friends” la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureş.
MIRCEA TIBERIAN
A debutat în 1974 la Festivalul Internaţional de la Sibiu, iar între anii 1979-1981, a fost membru al Teatrului Muzical Ion Vasilescu din Bucureşti. Din 1984 pînă în 1986, este co-leader al cvartetului Mircea Tiberian – Liviu Butoi, între 86 şi 89, al grupului Opus 4, iar din 89 pînă în 90 este conducător al trio-ului Labirint şi între 1991-1992, al Romanian All Stars . În perioada 1990-1993, este membru al Romanian Big Band , iar în anul 1998, co-fondator al Orchestrei Interzone Jazz. A participat la diverse proiecte multi-media: Incursiuni (1996), Liniada (1999), Agnus Dei (2000) şi a condus mai multe grupuri de jazz sub propriul său nume. A efectuat turnee în Statele Unite, Franţa, Germania, Austria, Polonia, Cehia, Bulgaria, Grecia, fosta URSS, Siria şi România. A cîntat alături de Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, Ed Shuller, Nicholas Simion, Adam Pieronczyk, Maurice de Martin, Theo Jorgensmann, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Dan Mândrilă, Anca Parghel.
Este lector la Universitatea de Muzică din Bucureşti, la secţia de jazz pe care, de altfel, a şi înfiinţat-o în 1990. Este fondatorul şi coordonatorul Departamentului de Jazz din Bucureşti (începînd cu 1990 şi până în prezent) şi din Cluj (începând cu 1996 şi până în prezent). A ţinut conferinţe si lucrări teoretice despre istoria şi elementele jazz-ului la Students Union Hall, la Muzeul Ţăranului Român sau la Universitatea de Muzică din Cluj. Printre premiile obţinute de Mircea Tiberian se numără: Muzicianul Român al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziţie jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (Asociaţia de jazz Napocensis, 2001)
GYÖRGY JESZENSZKY
În 1987 absolvă Colegiul de muzică Béla Bartók, clasa Gyula Kovács. De atunci şi până în prezent este unul dintre cei mai căutaţi percuţionişti de jazz. A concertat alături de Tony Lakatos, Gábor Gadó, Csaba Deseő, István Regős şi de Károly Binder. Participă ca şi membru în grupurile lui István Grencsó, Viktor Tóth, István Gyárfás şi Csaba Deseő, respectiv în grupurile Equinox, Ágnes Lakatos, Dóra Szolnoki, Niki Vörös şi Angelika Kelemen.
PÉTER OLÁH
Absolvă studiile Şcolii de muzică Szent István Király. Cântă pe lângă propria sa trupă, Trio Acoustic, în importante grupuri de jazz din Ungaria, precum Trió Acoustic şi Cornelio Tutu Band. A mai concertat alături de Tony Lakatos, Csaba Deseő, Imre Kőszegi, Géza Lakatos „Pecek”, Yutaka Terai, Carol Cass. Ca şi muzician a cântat în Japonia, Germania, Slovenia, Olanda, Austria şi Franţa. Albumul grupului său, Trio Acoustic a fost înregistrat în Japonia.
Citiți principiile noastre de moderare aici!