„Salonul” cuprinde peste şaptezeci de lucrări de pictură, sculptură, grafică şi artă decorativă semnate de 44 de autori. Marea majoritate a lucrărilor sunt realizate în perioada 2011 – 2012. Expun artişti de la foarte tineri absolvenți ai academiilor de artă până la venerabili ai artei arădene. Printre expozanţi găsim, pe lângă autori arădeni şi artişti din alte oraşe, care şi-au exprimat dorinţa de a participa la acest salon, cum ar fi: Sorin şi Andrei Câmpan, Lini Eniko Dobriban – din Cluj; Kelemenco Sofia, Matei Gaşpar, Gloria Grati, Liliana Georgiades – din Timişoara.
Paleta de oferte plastice este largă şi se desfăşoară între un neo figurativism, în vogă acum, şi cea mai ermetică abstracţie. Spre exemplu Iosif Stroia vine cu un grupaj de lucrări de desen colorat care, dincolo de măiestria execuţiei, sunt expresia unei preocupări spre investirea imaginii plastice cu densitate semantică. Elena Stoenescu ne prezintă o tapiserie-instalaţie cu conotaţii spirituale, cu valenţe simbolice. Conotaţii similare găsim şi în cazul lucrărilor semnate de Onisim Colta, fie că e vorba de pictură sau obiect. Semnificaţii şi conotaţii sacre cuprind de asemenea şi lucrările prezentate în expoziţie de Angela Hanc şi Aculina Straşnei Popa. Pânzele de mari dimensiuni ale Corneliei Josan Kocsis, în acorduri de culoare rafinate, au deschideri spre cosmicitatea fascinantă a lumii. Anamaria Şerban, sculptoriţă, prezintă un grupaj de fotografii care iradiază afecţiunea artistei îndreptată spre ideea de natură, de trăinicie, de arhetip.
Expozanţii, artişti de diverse vârste, vin fiecare cu câte o atitudine în faţa vieţii, a realităţii subiective şi obiective, cu câte un răspuns personalizat, unic, sublimat într-o operă de artă. Fiecare lucrare este oglinda unei sensibilităţi unice, a unui suflet unic.
Citiți principiile noastre de moderare aici!