Când cu toţii ne pregăteam de întâmpinarea cum se cuvine a marii sărbători a Paştelui, la casa din comuna Fântânele a distinsului profesor Ionel Muntean, era doliu şi lacrimi.
Consumatorii, părinţi şi bunici informaţi se plâng că pâinea nu mai este pâine, cea neagră se face cu coloranţi, uleiul comestibil este dublu rafinat la cald, puii din ferme sunt îngrăşaţi cu hormoni, tomatele "proaspete" şi fructele din import nu se alterează, inexplicabil, chiar şi şase luni, "albirea" zahărului se face cu dioxid de sulf, care este E 220, folosit şi la conservarea unor alimente şi în industria vinului.
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni a acordat academicianului Ioan Aurel Pop, profesor în cadrul Universităţii Babeş Bolyai, premiul de excelenţă pentru promovarea valorilor culturii şi civilizaţiei româneşti în rândul studenţilor etnici români din afară graniţelor ţării”.
În rândurile ce urmează mă voi referi la importanţa perfecţionării pentru cadrele didactice. Înţeleg prin perfecţionare acea acţiune prin care orice individ doreşte să fie mai bine pregătit din punct de vedere profesional, printr-o îmbunătăţire calitativă a muncii, sau acumulare (prin studii sistematice) de cunoştinţe temeinice (şi noi) într-un anumit domeniu.
ARAD - Lansare oficială a vol. IX „Ioan Slavici. Opere” - „Publicistică social-politică «Tribuna” şi epoca sa”.