Putini stiu si ca statuetele poleite au in ele munca romaneasca. Atelierul din Chicago in care sunt fabricate Oscarurile este al unei familii de emigranti romani.
Cele mai cunoscute trofee din lume sunt facute de mai bine de 20 de ani in atelierele firmei unei familii de romani din Chicago. Firma a fost infiintata in 1940 de catre fiul unui emigrant roman si a fost angajata sa produca trofeele aurite in 1983.
Owen Siegel, fondatorul companiei RS Owense a fost la inceput vanzator de seminte pentru porumbei in pravalia tatalui sau, care imigrase din Romania. Cand a mai castigat ceva bani, si-a făcut firma si, prin 1950, a ajuns la creatia de trofee. In 1983 a fost angajat sa fabrice Oscarurile. Statuetele nu au purtat acest nume de la inceput.
O angajata a studiourilor Academiei Americane de Film a fost cea care care a botezat statueta cu numele unchiului ei, Oscar. Reprezentantii Academiei au adoptat noua denumire in mod oficial abia in 1939.
De-a lungul vremii, Academia Americana de Film a acordat 2.658 de statuete. Anual sunt fabricati 50-60 de omuleti poleiti cu aur. O statueta cantareste aproape 2 kilograme si masoara 38 de cm inaltime. Statueta reprezinta un cavaler care tine in maini o sabie. El sta pe o rola de pelicula cu cinci raze, fiecare reprezentand cate un departament din Academia de Film: actori, scenaristi, regizori, producatori si tehnicieni.
Prima statueta Oscar i-a revenit actorului elvetian Emil Jannings, pentru filmele “The Last Command” si “The Way if All Flesh”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!