Potrivit rezultatelor un roman din trei sufera de disfunctie erectile, aceasta problema fiind frecventa si in randul populatie cu varsta mai mica de 25 de ani.
Se pare ca barbatilor, spre deosebire de femei, le este mai usor sa discute aceste probleme cu partenera sau prietenii. In schimb, mai mult de o cincime din femeile cu probleme legate de sexualitate refuza abordarea acestui subiect se arata in studiul AB Research.
Majoritatea barbatilor isi incep viata sexuala in intervalul 15-18 ani in timp ce femeile o fac putin mai tarziu, in intevalul de varsta 19-25 de ani.
In privinta frecventei actului sexual, barbatii au un avantaj net, cu 11 contacte sexuale pe luna, spre deosebire de cinci contacte sexuale la 30 de zile cat au declarat majoritatea femeilor.
Principala metoda de contraceptie ramane prezervativul preferat de 29% din femei si 36% din barbate, iar pilulele contraceptive sunt preferate de 29% din femei si 24% din barbatii romani. Cu toate aceste un numar insemnat de personae nu folosesc nici o metoda de contraceptie: 18% femei si 22% barbate.
Disfunctia erectila este o problema recunoscuta de 35 suta dintre barbati. Dintre cei care isi recunosc problemele, numai 34 suta afirma ca s-au consultat, fie cu partenera (57 suta), fie cu un medic (43 suta). Majoritatea celorlalti (57 la suta) refuza in continuare sa deschida acest subiect in viitor.
Romanii gasesc si motivele disfunctiilor erectile, problema fiind pus ape seama stresului si a oboselii(43%), urmate de fumat (18%) si alcool (10%).
Femeile considera ca viata sexuala este afectata grav, atat de imposibilitatea obtinerii erectiei (27 la suta), cat si imposibilitatea mentinerii ei (17 suta).
Principala metoda folosita de romani in tratarea disfunctiilor eretile o reprezinta Viagra, medicament folosit de 90 suta dintre barbati si 87 suta dintre femei.
Cu toate acestea, jumatate dintre romani nu sunt dispusi sa apeleze la un tratament medicamentos pentru disfunctia erectila si doar 3 suta afirma ca vor cu certitudine sa faca acest pas.
Medicul Nicolae Calomfirescu, presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania, a declarat ca, de fapt, nu exista indivizi care sa nu fi avut macar un esec sexual
“Ceea ce conteaza este atitudinea fata de acest esec, modul in care este el abordat” a mai precizat Nicolae Calomfirescu .
Trimite articolul
Xnu cred ca aceasta cifra este corecta. parerea mea este ca romanii sunt mult mai potenti/ adica suntem prentre primele loc in lume la aceasta categorie.
sa tragem concluzii:
barbatii la 15-18 ani si femeile la 19-25? asta insemna ca barbatii au in general partenere mai in varsta,
barbatii 11 contacte iar femeile 5?! cu cine au barbatii 6 contacte in plus…