Suntem atrasi de fizicul unei persoane în asa masura încât manifestarile noastre ne scapa uneori de sub control, activându-se instinctele primare si impulsurile admirative.
Mai grav este faptul ca, dincolo de adoratia pentru frumos, avem momente când ne întrebam de ce n-am avut sansa ca cel privit sa ne fie partener. Si mai grava este tendinta de a încerca sa remediem aceasta „nesansa” în contextul unor relatii paralele, adulterine.
Frumusetea feminina si cea masculina au fost percepute si valorizate în mod diferit, în functie de perioadele istorice care s-au succedat. Ca femeile au fost si sunt mai preocupate de acest aspect se datoreaza si faptului ca farmecul înfatisarii nu are aceeasi valoare pentru cele doua sexe: la femeie este de o importanta strategica, la barbat este doar facultativa.
Statistic, femeile admira mai curând umorul decât fizicul barbatului, iar barbatii admira mai ales „înzestrarile” exterioare decât cele intelectuale.
Deseori femeile frumoase sunt tinta ironiilor celor din jur, sunt privite cu suspiciune când dobândesc o pozitie mai înalta în cadrul firmei la care lucreaza sau, mai rau, se vehiculeaza ideea ca nu sunt bune mame ori gospodine. Este nedrept, este discriminatoriu, dar real.
Putem afirma ca atractivitatea fizica îi inhiba uneori pe cei din jur; poate fi la fel de bine o povara, dar si un atu. Fara putina inteligenta aduce doar dezavantaje, fara putin nonconformism nu aduce nimic.
Atractivitatea fizica
Reactualizat la:
De multe ori, ne trezim ca întoarcem capul pe strada dupa picioarele unei femei sau structura atletica a unui barbat, indiferent ca suntem singuri sau cu partenerul.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Votul la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, din 30 noiembrie şi 1 decembrie 2024, a început vineri la 20:00 ora României, când s-a deschis secţia de votare organizată la Auckland, Noua Zeelandă, la ora locală 7:00.
Local
Cu mesaje pro-Europa, pro-NATO și anti-dictatură, aproximativ 200 de tineri arădeni au ieșit vineri seară să protesteze.
6
Mapamond
Ministrul ucrainean de externe, Andrii Sîbiga, le-a cerut omologilor săi din ţările NATO ca la reuniunea miniştrilor de externe ai ţărilor Alianţei, care va avea loc săptămâna viitoare la Bruxelles, să transmită Ucrainei invitaţia de aderare la NATO, relevă o scrisoare consultată vineri de Reuters.
Mapamond
Programul electoral al partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) cere ieşirea Germaniei din UE, părăsirea zonei euro şi revenirea la marca germană, încetarea politicilor de combatere a schimbărilor climatice, măsuri împotriva migraţiei ilegale şi anularea sancţiunilor impuse Rusiei pentru a fi reluate importurile de gaz rusesc, relatează vineri agenţia EFE.
România
Curtea Constituţională a României a amânat vineri pentru data de 2 decembrie, la ora 17:00, dezbaterea solicitării lui Cristian Terheş, candidat la alegerile prezidenţiale, de anulare a rezultatelor din primul tur de scrutin.
România
Procedura de renumărarea voturilor, organizată de Biroul Electoral Central (BEC) în urma unei decizii a Curții Constituționale a României (CCR), este pe larg contestată. Nu doar decizia în sine, ci și modul de desfășurare a renumărării propriu-zise.
Local
Se estimează că renumărarea celor aproximativ 175.000 de voturi din cele 440 de secții se va finaliza în această seară.
1
Local
„Noi băieții din Arad așteptăm bulangii la proteste. Vă oferim două soluții... Ori săriți în aer... ori luați foc”, este unul dintre mesaje. Protestele sunt programate să aibă loc azi, de la ora 17:00, în Piața Avram Iancu.
6
Citiți principiile noastre de moderare aici!