Oamenii din ţările vestice au mai mulţi parteneri sexuali decât cei din ţările în curs de dezvoltare, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie.
Monogamia domină la nivel global, dar în ţările bogate oamenii au tendinţa de a avea mai mulţi parteneri. În ciuda acestui lucru, în ţările în curs de dezvoltare există o rată mai mare de boli cu transmitere sexuala şi de cazuri de SIDA. Pentru studiul realizat de School of Hygiene and Tropical Medicine din Londra au fost utilizate date colectate din 59 de ţări. Autorii studiului au spus că factori precum sărăcia şi nomadismul influenţează mai mult apariţia bolilor transmise pe cale sexuală decât promiscuitatea.
Studiul a mai scos la iveală faptul că tinerii din ziua de azi nu-şi încep viaţa sexuală mai devreme decât generaţiile anterioare, contrar a ceea ce se credea până acum. În ultimii 30 de ani, majoritatea bărbaţilor şi femeilor îşi încep viaţa sexuală între 15 şi 19 ani, bărbaţii având tendinţa de a începe mai devreme. Cercetătorii au mai spus că majoritatea oamenilor au indicat că au avut un singur partener sexual în ultimul an.
Alexandra Kohler
Trimite articolul
XPai normal, sunt mult mai deschisi la minte, au mai putine griji, si vor sa isi traiasaca viata in mod cat mai placut.pe cand la noi?????Totul este pe dos.