Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea din Iowa, femeile renunţă la mult mai multe decât bărbaţii atunci când divorţează. Pe lângă multe altele, reprezentantele sexului slab sunt supuse unor riscuri mai mari de îmbolnăvire după ce se separă de soţi. Studiul a durat zece ani şi s-a urmărit sănătatea femeilor divorţate şi a celor care rămân căsătorite.
„Ceea ce am descoperit noi este că divorţul nu produce efecte imediate în sănătate (fizică), dar are un cuvânt greu de spus în sănătatea mentală. Astfel, după circa zece ani problemele psihice produc îmbolnăviri fizice”, declara Fred Lorenz, co-autor a acetui studiu.
După numai trei ani de la pronunţarea sentinţei de divorţ s-a observat că femeile au probleme serioase, acestea fiind mai stresate şi cu o lipsă de concentrare mai mare decât femeile care rămân lângă soţ. De cele mai multe ori, cei care pot ajuta o astfel de femeie sunt prietenii, părinţii, însă cel mai important este să caute ajutor la o persoană specializată, astfel încât să nu aibă mai tărziu probleme de sănătate.
Alexandra Kohler
Trimite articolul
Xam observat ca stresul si instabilitatea sentimentala duce la imbolnavirea corpului… femeile divortate au tendinta sa-si piarda respectul de sine si increderea in propria persoana dupa ce au esuat in casnicie. totusi, procentajul femeilor care apeleaza la ajutor specializat este mult mai mare decat al barbatilor care fac acest lucru…