Succesul SMS-urilor a permis aparitia si dezvoltarea unei noi forme de comunicare. Aceasta permite stabilirea de relatii interpersonale fara a mai fi nevoie ca cele doua persoane sa comunice simultan. Un SMS este concis, discret si mai economic decat un apel telefonic.
O noua forma de cucerireTema SMS-urilor a intrat si in lirica pop rock. “Nu-mi raspunzi la SMS/ Eu iti scriu atat de des…”, canta baietii de la OZONE. Da, iti scriu, si nu te caut, iti vorbesc sau iti telefonez, cum ne-am astepta in plina era a transporturilor rapide si a comunicatiilor audio.
Cea mai mare parte a utilizatorilor de SMS este formata din tineri (multi se declara chiar dependenti de micile mesaje). Adolescentii au mai multa nevoie de comunicare decat adultii, mai ales in sectorul afectiv, iar suportul scris le ofera mai multa siguranta emotionala decat cel verbal. In plus, ei gasesc absolut pasionanta stabilirea unei corespondente aproape imediate, in care incearca sa gaseasca raspunsul cel mai ingenios, replica cea mai de duh sau cuvintele cele mai sugestive.
Mesajul scris este mai durabil, se poate citi, reciti si interpreta in mai multe feluri. Psihologii spun ca flirtul prin intermediul mesajelor este mai simplu si mai accesibil din punct de vedere emotional decat cel verbal.
Nu iti tremura vocea, ai timp sa-ti cauti cuvintele, ba mai poti sa ceri si sfatul celui mai bun prieten, care, intamplator, se afla langa tine…
In cazul unui refuz sau al unei replici dure, eviti momentele jenante pentru tine si partener. Un mesaj este mai permisiv decat o convorbire, lasand celuilalt optiunea sa raspunda sau nu la un avans, o intrebare, o cerere, etc. SMS-urile nu sunt folosite de tineri doar pentru a face noi cuceriri, ci si pentru a demonstra ca se gandesc la perechea lor, pentru a facilita o impacare sau chiar pentru a se desparti mai usor!
Citiți principiile noastre de moderare aici!