Diferenţele psihologice dintre sexe au fost stabilite pe baza numărului de trăsături psihice şi abilităţi, pentru a determina cât de mult influenţează sexul capacitatea fiecăruia. Trăsăturile studiate se refereau la abilităţile cognitive, de conducere, verbale şi nonverbale.
Singurele diferenţe mai importante descoperite au fost cele motorice, câteva aspecte ale sexualităţii şi ale agresiunii fizice, care de fapt, marchează graniţa dintre genuri. Diferenţele variază însă şi în funcţie de contextul în care studiul este efectuat.
Din punct de vedere al rolului în societate, sexele au fost în trecut diametral opuse, însă în prezent pe măsură ce mişcarea feministă îşi face simţită prezenţa egalitatea între bărbaţi şi femei iese din ce în ce mai mult în evidenţă.
Diana Weisz
Trimite articolul
XRezultatele sunt interesante, dar nu tocmai noi si poate nici foarte precise, atata timp cat nu se precizeaza sursa studiului respectiv. Plus ca, reiese din articol, studiul a urmarit abilitati cognitive, preponderent (abilitatile verbale pot fi incluse in categoria celor cognitive)si nu aflam nimic despre aspectele emotional-afective proprii participantilor la studiu. Stiut fiind faptul ca sub acest aspect diferentele sunt mai semnificative, avand in vedere deiferentele fiziologice, in special cele hormonale, dintre cele doua sexe si faptul ca emotiile participa la procesul reglarii fiziologice de ansamblu a organismului.