Astfel, s-a constatat ca o mare parte dintre femeile care si-au imbunatatit aspectul fizic prin operatii estetice repetate sunt usor labile psihic, nu au incredere in fortele proprii si sufera de depresii necontrolate.
Nu mai putin de 24.600 de femei care au apelat la implanturi mamare in intervalul 1974 – 1989, au fost chestionate de echipa de cercetatori canadieni condusa de profesorii Jacques Brisson si Louis Latulippe, de la Universitatea Laval. In urma chestionarului, s-a descoperit ca in cazul femeilor cu silicoane rata sinuciderii este cu peste 73% mai mare decat la restul populatiei.
“Acest studiu demonstreaza ca problemele psihice nu pot fi niciodata vindecate cu ajutorul chirurgiei plastice, iar medicii ar trebui sa le recomande femeilor care apeleaza la implanturile cu silicon sa treaca intai pe la psihiatru”, a spus pentru “American Journal of Epidemiology” Jacques Brisson.
Astfel, s-a constatat ca nu exista nici o legatura directa intre implanturile de silicoane si mortalitatea ridicata in randul femeilor. Mai mult decat atat, “studiul demonstreaza inclusiv faptul ca riscul cancerului la san, la femeile cu silicoane, nu este mai ridicat decat la restul femeilor”.
“Femeile care isi maresc sanii, dorind sa atraga atentia sau sa treaca pe o alta treapta sociala, sunt de cele mai multe ori marcate psihic de felul cum arata. Dupa operatie, imaginea despre ele insele ramane aceeasi, in ciuda faptului ca isi cumpara sutiene cu unul sau doua numere mai mari”, a completat cercetatorul, adaugand ca de cele mai multe ori “depresiile legate de felul cum arata au urmari tragice”.
Astfel, s-a demonstrat ca majoritatea celor care au apelat la implanturi nu au incredere in ele, sunt usor labile psihic, complexate si sufera de depresii care de cele mai multe ori le scapa de sub control.
Citiți principiile noastre de moderare aici!