Lucrarea se adresează atât specialiștilor, cât și publicului larg interesat de fenomenul religios global, după cum scrie binecunoscutul prof. univ. dr. Mihai Coman pe coperta a patra a recentului volum publicat la editura Polirom din Iași: „101 concepte… se doreşte a fi un partener de dialog pentru toţi cei care vor să înţeleagă lumea în care trăim, din perspectiva formelor, proceselor şi simbolurilor religioase cu care ne intersectăm în existenţa noastră de zi cu zi”.
Evenimentul, organizat de Editura Polirom Iași în colaborare cu Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, va oferi publicului o incursiune esențială în studiul religiilor lumii, volumul fiind prezentat publicului arădean de scriitorul Vasile Dan, președinte al Uniunii Scriitorilor, filiala Arad, alături de prof. univ. dr. habil. Carmen Neamțu și prof. univ. dr. habil. Corneliu Simuț de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad.
Despre autor
Mihai Coman, profesor emerit, fondatorul învăţământului universitar de jurnalism şi comunicare în România. Creator al seriei „Collegium. Media” şi al colecţiei „Media. Studii şi eseuri” ale Editurii Polirom. Distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler (2009). A coordonat „Manualul de jurnalism” (Polirom, 1997, 2001, 2009), devenit carte de căpătâi pentru generaţii de tineri jurnalişti, şi volumul de referinţă „Introducere în sistemul mass-media” (Polirom, 1999, 2004, 2007, 2016). A elaborat cadrele teoretice ale antropologiei mass-media, publicând studii în diverse reviste sau volume colective apărute în străinătate. Ca o sinteză a acestor cercetări, a publicat lucrările „Pour une anthropologie des médias” (Presses Universitaires de Grenoble, 2003) şi „Media Anthropology” (în colab. cu Eric W. Rothenbuhler, Sage, 2005). La Editura Polirom a mai publicat volumele „Mass media, mit şi ritual. O perspectivă antropologică” (2003), „Mass media în România post-comunistă” (2003), „Introducere în antropologia culturală. Mitul şi ritul” (2008) şi „Mass-media, religie, spaţiu public” (2020).
Citiți principiile noastre de moderare aici!