NĂDLAC. Pregătirile sunt aproape finalizate, aşa că sâmbătă dimineaţă se deschide Festivalul Cârnatului Proaspăt de la Nădlac, eveniment care se va desfăşura în parcul mare al oraşului.
„S-au ridicat corturile, s-au pus mesele pentru concurenţi, comercianţii pregătesc standurile, parcul mare este curăţat şi igienizat pentru a primi oaspeţii din ţară şi străinătate aşa cum se cuvine, cu alei curate, cu pomi toaletaţi şi iarbă cosită. Sunt înscrise 31 de echipe concurente la pregătirea cârnatului proaspăt de Nadlac. La această ediţie sunt premii pentru cea mai tânără echipă, pentru cea mai autentică masă, pentru echipa cea mai veselă, pentru echipa cu cea mai frumoasă vestimentaţie, pentru cea mai tradiţională vestimentaţie etc.” – transmit reprezentanţii Primăriei Oraşului Nădlac, principalul organizator al evenimentului.
Aflat la a doua ediţie, Festivalul Cârnatului Proaspăt debutează cu prezentarea şi împărţirea locurilor la mese a echipelor care participă la concursul pentru prepararea celui mai bun… cârnat proaspăt. Deschiderea festivă a Festivalului e programată la ora 11.15, iar la 11.30 se dă startul concursului. După două ore, la 13.30, va avea loc predarea mostrelor cârnatului proaspăt produs, iar la ora 14 o comisie de specialşiti va degusta, analiza şi evalua preparatele din concurs. La ora 16, echipele câştigătoare vor fi premiate.
Desigur, vizitatorii sunt aşteptaţi încă de la ora 10 dimineaţa, cu cârnat proaspăt pregătit (şi în afara concursului), numai bun de gustat. Pe mesele concurenţilor se pot degusta, de asemenea, produse tradiţionale cum ar fi: cârnat uscat de Nădlac, pogăcele cu jumări, jambon afumat, brânză etc.
„Pe tot parcursul Festivalului, atmosfera va fi întreţinută de formaţia Porbski & Jaciansky, iar între orele 18 şi 23 e programat un moment artistic susţinut de Lore Vaştag şi Ioan Ardelean cu formaţia” – transmit organizatorii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!