Festivalul își propune să promoveze muzica religioasă, valorile culturale și spirituale ale orașului, reunind artiști de prestigiu, coruri și ansambluri instrumentale. Va debuta joi, 3 aprilie, la ora 11:00, în Sala Ferdinand a Primăriei Arad, cu conferința „Importanța istorică, culturală și religioasă a Aradului în context național și universal”. Evenimentul va fi moderat de pr. dr. Ioan Tulcan și va aduce în atenție rolul pe care Aradul l-a jucat de-a lungul timpului în evoluția culturală și religioasă a României și nu numai. Programul zilei va continua cu recitaluri susținute de Cvartetul de coarde al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, aflat sub îndrumarea prof. Grațiela Șilindean și Corul Academica al Facultății de Științe Umaniste și Sociale din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, sub conducerea lect. univ. dr. Iulia Roman.
Unul dintre momentele de referință ale festivalului va fi concertul vocal-simfonic „Armonii pascale”, care va avea loc vineri, 4 aprilie, la ora 19:00, în Biserica Catolică „Sf. Anton de Padova”. Concertul va fi susținut de Corul Eutherpe și Orchestra Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, sub bagheta dirijorilor prof. Cristina Cameniță (cor) și prof. Jean Filip Preotesoiu (orchestră). La orgă va interpreta prof. Henriette Andrea Nagy.
Sâmbătă, 5 aprilie, festivalul aduce muzica religioasă mai aproape de public printr-o serie de momente muzicale susținute de Fanfarele cultelor religioase din Arad, ce vor avea loc pe esplanada din Parcul Mihai Eminescu, între orele 15:00 și 17:00. Seara de încheiere a festivalului va fi marcată de un concert religios de excepție, organizat la Filarmonica Arad, începând cu ora 17:00, în care corurile și grupurile corale ale cultelor religioase din Arad vor aduce un omagiu sonor credinței.
Festivalul este realizat de Asociația „Europeanul”, în parteneriat cu Primăria Arad, Centrul Municipal de Cultură, Filarmonica Arad, O.S.T.S.M, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” și Poșta Română.
Din echipa organizatoare a festivalului fac parte, așa cum ne-am obișnuit și de la edițiile anterioare: Aurelian Roland Boiț, Daniela Maria Boiț, Nicolae Mihai Brânzeu – regizor, prof. Cristina Cameniță și Alexandru Tiberiu Dekany. Accesul la toate evenimentele din cadrul Festivalului de Muzică Religioasă este gratuit, oferind tuturor celor interesați oportunitatea de a se bucura de un repertoriu variat și de o experiență artistică unică.
Pentru informații suplimentare, vă invităm să urmăriți pagina oficială a evenimentului și canalele de comunicare ale organizatorilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!