O selecție de texte legate de viața comunității maghiare din Arad între cele două războaie mondiale, scrise de Horvath Levente, Kiraly Andras, Lehoczky Attila, Muntean Tibor, Nagy Istvan, Puskel Peter și Ujj Janos, în traducerea lui Gabriel Constantinescu, Molnar-Solya Emilia, Gabriel Roman și Wittman Aniko, volumul va fi lansat luni, 20 mai, de la ora 14, în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad.
Cartea cuprinde capitole despre Regatul Ungariei în epoca dualismului, situația Aradului în ultimii ani ai războiului, schimbarea de suveranitate și consecințele sale, evenimentele din 1918-1919, viața maghiarilor după Marea Unire, situația lăcașurilor de cult arădene, ale diferitelor religii din oraș, în perioada 1919-1948, dar și istoria teatrului arădean în perioada respectivă. Sunt trecute în revistă și personalități ale comunități imaghiare importante pentru comunitate în perioada celor două războaie, precum comercianți, cărturari, publiciști, industriași, meșteșugari etc.
La lansarea cărții, apărută anul acesta la editura Gutenberg Univers, vor lua parte Dr. Doru Sinaci și Gabriel Roman, coordonatori ai ediției în limba română, moderator al întâlnirii fiind prof. Ioana Nistor. În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, evenimentul se va desfășura în sala de artă și multimedia „Sabin Drăgoi” a bibliotecii.