O nouă ediție a proiectului muzeal „Ouă împistrite din Bucovina. Expoziție și ateliere demonstrative și interactive pentru copii la Complexul Muzeal Arad” se desfășoară anul acesta la Muzeul de Științe ale Naturii, în perioada 3-7 aprilie.
Deschiderea atelierelor a avut loc luni, 3 aprilie, ora 10, în prezența vicepreședintelui CJA Ionel Bulbuc, a reprezentanților D.G.A.S.P.C. Arad, Complexului Muzeal Arad și firmelor partenere, invitați ai evenimentului fiind copiii protejați din centrele din Arad – beneficiari ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.
Pe parcursul celor 5 zile, în perioada 3-7 aprilie, se vor desfășura ateliere demonstrative și interactive pentru peste 700 de copiii, iar cei mai mici meşteri populari vor descoperi tradiţia acestui meşteşug devenit artă și totodată vor avea oportunitatea de a crea propriile modele de ouă încondeiate, folosind uneltele tradiţionale şi materialele moderne. Alături de copiii protejați din centrele din Arad – beneficiari ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, la atelierele de la muzeu vor participa elevi din județele Arad și Timiș, dar și copiii angajaților firmelor private din sectorul economic arădean, partenere ale Complexului Muzeal Arad.
„Complexul Muzeal Arad continuă inițiativa de anul trecut de a colabora cu firme private dar și asociații non-profit din județ pentru promovarea patrimoniului cultural muzeal pe care acesta îl deține de mai mult de un secol”, declară Bogdan Blaga, directorul adjunct al muzeului arădean.
Proiectul muzeal și educațional „Ouă împistrite din Bucovina. Expoziție și ateliere demonstrative și interactive pentru copii la Complexul Muzeal Arad” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Arad, al Asociației „PULS AS” Arad și cu implicarea directă a Webasto Group, partener al Complexului Muzeal Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!