Aranjamentele, care „vor sărbători şi vor reflecta” viaţa în serviciul public al soţului reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, au fost adaptate ca urmare a pandemiei de coronavirus.
Aflat în SUA, Harry, ducele de Sussex, intenţionează să participe la ceremonie, dar soţia sa Meghan, care este însărcinată, nu va face deplasarea, la sfatul medicului său. “Ducele de Sussex intenţionează să participe. Ducesa de Sussex a fost sfătuită de medicul său să nu călătorească”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.
Vor fi opt zile de doliu naţional înaintea funeraliilor, care nu vor fi funeralii de stat.
“Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.
Trupul prinţului Philip nu va fi expus, nu va exista o procesiune, publicul nu va avea acces, iar funeraliile vor avea loc exclusiv în perimetrul Palatului Windsor.
Planurile au fost aprobate de regină.
„Deşi reprezintă un moment de tristeţe şi durere, zilele ce vor urma vor fi totodată o ocazie de a sărbători o viaţă remarcabilă”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.
Corpul ducelui de Edinburgh este depus în prezent în capela privată de la Castelul Windsor. La 17 aprilie, sicriul va fi transferat la Capela St George pentru slujba de înmormântare care va începe cu un minut de reculegere la nivel naţional.
Participanţii vor adera la liniile directoare naţionale privind coronavirusul.
La sfârşitul serviciului religios, ducele de Edinburgh va fi depus în cripta regală din capela St George.
Funeraliile vor fi transmise în direct de televiziuni. Doliul naţional va lua sfârşit la 17 aprilie. Familia regală va respecta două săptămâni de doliu regal.
Fiul cel mare al ducelui de Edinburgh şi totodată moştenitorul coroanei, prinţul Charles, dar şi alţi membri ai familiei regale vor participa la procesiunea care va însoţi sicriul prinţului Philip. Regina nu va lua parte la procesiune.
Lista participanţilor va fi limitată la 30 de persoane, în conformitate cu măsurile luate de guvern, ceea ce înseamnă că participanţii – inclusiv regina – vor purta măşti.
Sicriul va fi transportat la Intrarea de Stat a Castelului Windsor, înainte de a fi depus în capela St George.
Detaşamente ale unei unităţi militare care a avut o relaţie specială cu prinţul Philip vor flanca scuarul din interiorul Castelului Windsor atunci când vor bate clopotele. La ora locală 14:45, sicriul va fi transportat de la Intrarea de Stat a Castelului Windsor într-un Land Rover modificat special. Însuşi prinţul Philip a contribuit la planurile de modificare a automobilului.
Sicriul va fi primit în acordurile imnului naţional.
Consilieri pe probleme de apărare din cadrul Commonwealth-ului – din Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Trinidad şi Tobago – vor fi prezenţi în momentul în care sicriul va ajunge la capelă.
Întrebat cum face faţă regina, purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: ”Familia este în doliu”.
Regina Elisabeta a II-a şi-a pierdut cel mai apropiat confident, singura persoană în care putea avea încredere şi care avea libertatea de a-i spune ce gândeşte, notează Reuters. Prinţul Philip şi regina Marii Britanii au fost căsătoriţi timp de 73 de ani.
SURSA: AGERPRES
Trimite articolul
XDe ce atata zarva in jurul bogatilor?funerariile oamenilor de rand?de ce nu sunt bagati in seama daca nu au bani?DISCRIMINARE!!cine o mai fi si franzela asta,ceva firma de blugi si nu stim noi?cand crapa printul gheorghe sau nea omu din romanika nu atatea stiri,lacrimi..mai,ce oameni..
-
Nesimtitii astia de bogatoi mai bine duc cu ei in mormant toata averea in loc sa le dea nevoiasilor.Invarte bani cu coasa in iad la dracu,decat sa doarma in pace linistiti ca au facut fapte bune pt sarmani.Asa si familiile lor,ordinari se iau dupa ei.cacatii dracului.
-
Ai dreptate.Sa-si imparta averea la asistatii sociali,care au 1000 de boli la 30 de ani si nu pot sa munceasca,sau ii iau ‘frezoanele’ cand aud de munca,mai poate sa doneze si ceva maruntis la ala din Iasi,care a mers calare la maternitate,si i-a facut Morosanu casa,apoi a vandut-o si s-a mutat inapoi in cocioaba.
-