Numit “Under” (n.r. – “Sub”), restaurantul este conceput pentru a fi un “periscop scufundat”, cu o intrare și un vestiar la nivel de coastă, potrivit firmei de arhitectură Snøhetta – care a proiectat proiectul. De aici, oaspeții se pot opri la un bar la un nivel inferior, înainte de a trece de la țărm în ocean. Oprirea finală: o sală de mese la nivelul fundului mării, cu o fereastră panoramică lată de 11 metri.
Pereții din beton ai structurii vor avea o grosime de un metru pentru a rezista la condițiile dure din Marea Nordului, potrivit reprezentanților Snøhetta. Învelișul exterior va avea o suprafață grosieră, astfel încât să se poată prindă de ea moluștele, ceea ce va permite clădirii să devină, în timp, parte a peisajului marin.
În afara orelor de funcționare a restaurantului, în unele părți ale clădirii vor funcționa laboratoare științifice, unde cercetătorii vor putea studia biologia marină și comportamentul peștilor.
Lucrările la “Under” urmează să înceapă anul viitor în localitatea Lindesnes (cel mai sudic punct al Norvegiei), cu o inaugurare așteptată la începutul anului 2019.
Sursa: Time.com
Foto: Snohetta.com
Citiți principiile noastre de moderare aici!