Anul trecut, reprezentanții companiei au declarat că toate nevoile acesteia sunt îndeplinite cu surse de energie regenerabilă, precum fermele solare. Dar o mare parte a amprentei sale de carbon provine din lanțul său de aprovizionare, motiv pentru care, din 2015, Apple a început să lucreze direct cu furnizorii, pentru a asigura utilizarea energiei curată, pentru producție.
Apple a informat că, în prezent, patruzeci și patru de companii sunt implicate în acest program, inclusiv Hon Hai Precision Industry Co Ltd, a cărui unitate Foxconn produce iPhone, precum și Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd, care furnizează cipurile din seria A, aflate în toate dispozitivele mobile Apple.
Compania definește energia curată ca provenind de la celulele de combustie eoliene sau solare, precum și așa-numitele proiecte hidroelectrice „cu impact redus”, cum ar fi un domeniu din Oregon, care preia energie din apa din canalele de irigație, pentru a alimenta unul dintre centrele sale de date.
Într-un interviu, Lisa Jackson, vicepreședinte pentru mediu, politici și inițiative sociale al companiei Apple, a declarat că aceasta este pe cale să-și atingă obiectivul de a adăuga 4 gigawați de energie regenerabilă la rețelele lanțului său de aprovizionare, până în 2020. Jackson a refuzat să spună dacă Apple va renunța la furnizori precum Foxconn și TSMC – ale căror capacități pot fi identificate în cazul foarte puținor producători din lanțul de aprovizionare electronică, la nivel mondial – în cazul în care nu își vor îndeplini angajamentele față de program.
Citiți principiile noastre de moderare aici!