Băiatul rămăsese cu leziuni cerebrale grave, iar părinții săi luptaseră în justiție, inclusiv la CEDO, pentru a împiedica o astfel de decizie medicală.
„Sunt cea mai mândră mamă din lume, un băieţel atât de frumos; şi a luptat până la capăt”, a declarat mama lui Archie, Hollie Dance, reporterilor strânși în faţa spitalului.
Archie a fost găsit acasă inconştient pe 7 aprilie şi de atunci nu şi-a mai revenit. Potrivit mamei sale, el a participat la o provocare pe TikTok pentru a-şi ţine respiraţia până când a leşinat. Înainte de acest accident, Archie era un băiat atletic, care făcea sport şi arte marţiale, relatează AFP, preluată de Agerpres, citată de Bihon.ro.
Rămas cu leziuni cerebrale, Archie s-a aflat în centrul unei bătălii juridice pentru stabilirea continuării sau întreruperii îngrijirilor medicale care îl ţineau în viaţă. Părinţii lui Archie Battersbee au recurs – fără succes – la cele mai înalte instanţe din Marea Britanie şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a împiedica încetarea tratamentelor care îl ţineau în viaţă pe băiatul aflat în moarte cerebrală. Ei nu au reuşit să convingă instanţele nici măcar să le permită să îl mute pe Archie într-un centru pentru bolnavi incurabili.
Medicii care l-au îngrijit pe Archie într-un spital din Londra au declarat că o continuare a tratamentelor care îl ţineau în viaţă nu ar fi fost în interesul lui, iar mutarea într-un centru pentru bolnavi incurabili i-ar fi putut înrăutăţi situaţia. Părinţii săi, Hollie Dance şi Paul Battersbee, susţinuţi de o organizaţie creştină, au refuzat să accepte o asemenea decizie și să-și lase fiul să moară.
Archie Battersbee era considerat de medici în moarte cerebrală, iar justiţia britanică autorizase spitalul, la mijlocul lunii iulie, să pună capăt tratamentelor care îl ţineau în viaţă, ceea ce s-a întâmplat sâmbătă.
Regatul Unit a fost deja marcat în trecutul recent de alte două cazuri comparabile.
În aprilie 2018, un copil de 23 de luni, Alfie Evans, care suferea de o boală neurodegenerativă rară, a murit după o lungă luptă juridică a părinţilor săi împotriva încetării tratamentului. Părinţii săi primiseră inclusiv sprijinul Papei Francisc, care lansase mai multe apeluri pentru întreţinerea vieţii băiatului.
În 2017, Charlie Gard, care suferea de o boală genetică rară, a murit cu puţin timp înainte de prima aniversare, după întreruperea ventilaţiei artificiale, în ciuda eforturilor făcute de părinți pentru a împiedica acest fapt.
Trimite articolul
XASTA SA FIE DE INVATAMINTE PENTRU PARINTII CARE CUMPARA TELEFOANE SCUMPE SI APOI NU-I MAI CONTROLEAZA .TIK-TOKUL ESTE UN SITE TOXIC PENTRU COPII