Naval News a distribuit imagini cu submarinul care operează la suprafaţă în Arctica. Belgorod (K-329) este un submarin unic. El are o lungime de aproximativ 178 de metri, o lăţime de 15 metri şi o capacitate de aproximativ 30.000 de tone. Acest lucru îl face de departe cel mai mare submarin construit oriunde în lume de la celebra clasă Typhoon. Există îngrijorarea că torpilă intercontinentală autonomă cu propulsie nucleară POSEIDON este efectiv de neoprit odată lansată.
***BREAKING***
New Images Reveal Russia’s ‘Missing’ Submarine Belgorod In Arctic
Media hype claims that a unique Russian submarine, the Belgorod, has ‘vanished’. This may be exaggerated#OSINThttps://t.co/fzOHnhL7F7
— H I Sutton (@CovertShores) October 5, 2022
Presa italiană susţinea anterior că submarinul rusesc Belgorod a “dispărut”. Naval News a distribuit magini cu submarinul care operează la suprafaţă în Arctica.
Locul unde se află un nou submarin rusesc, Belgorod, a captat titlurile ziarelor din întreaga lume. Cu un anumit grad de isterie, au existat rapoarte conform cărora acesta a fost desfăşurat cu armele sale nucleare ale Apocalipsei, scrie Naval News.
Naval News a urmărit subiectul încă dinainte de apariţia acestor ştiri şi susţine că e firesc ca un astfel de submarin să se ascundă.
Imaginile obţinute de Naval News arată submarinul operând în Marea Barents, la nord de Peninsula Kola din Rusia.
Perspectiva unei lansări a Poseidon
Belgorod (K-329) este un submarin unic. El are o lungime de aproximativ 178 de metri, o lăţime de 15 metri şi o capacitate de aproximativ 30.000 de tone. Acest lucru îl face de departe cel mai mare submarin construit oriunde în lume de la celebra clasă Typhoon. Este înarmat cu arma strategică Poseidon.
Descrisă de marina americană ca fiind o “torpilă intercontinentală autonomă cu propulsie nucleară”, aceasta combină o rază de acţiune incredibilă cu performanţe ce o fac greu de depistată şi lichidată. Există îngrijorarea că este efectiv de neoprit odată lansată.
Lansat în 2019, Belgorod a fost pus în funcţiune oficial la 8 iulie 2022, deci aceasta este una dintre primele sale călătorii cu rază de acţiune mai lungă. Dar ea este încă foarte aproape de casă, în curtea din spate a Marinei ruse.
Submarinul a plecat din Severodvinsk, în Marea Albă, în urmă cu câteva săptămâni, iar la 22 septembrie se afla în Marea Barents. Era încă acolo pe 27 septembrie. La ambele date a fost observat la suprafaţă.
Predicţiile sunt periculoase în acest joc. Cu toate acestea, o lansare de test a torpilei Poseidon nu este exclusă. Aceasta ar putea fi una de rutină, pentru a testa un nou sistem de armament. Sau ar putea fi o demonstraţie. Testarea neanunţată a armelor nucleare, chiar şi fără focoase, ar putea duce la escaladare nucleară.
Atacul asupra conductelor Nord Stream
Un alt subiect care trebuie abordat este cel al scurgerilor din conductele de gaz Nord Stream din Marea Baltică, din 26 septembrie. Se crede că acestea au fost un act deliberat de sabotaj, iar Rusia este principalul suspect.
Belgorod are o altă capacitate importantă. Acesta poate acţiona ca submarin mamă (“platformă gazdă”) pentru submarine pitice de scufundare la mare adâncime care operează pe fundul mării. Rusia are o flotă de astfel de submarine mamă pentru războiul pe fundul mării.
Din punct de vedere tehnic, Belgorod ar fi potrivit pentru a efectua un astfel de atac, chiar şi în ape relativ puţin adânci.
Cu toate acestea, este foarte puţin probabil ca acesta să fi fost implicat. Se ştie că a fost observat în Marea Barents pe 22 septembrie şi din nou pe 27 septembrie. Astfel, este imposibil ca acesta să se fi aflat în Marea Baltică la momentul atacurilor.
Şi, dacă ne uităm la planurile sale de navigaţie din trecut, este la fel de puţin probabil să fi navigat în Marea Baltică înainte.
Acest lucru nu exclude Rusia ca fiind în spatele atacurilor. Dar elimină Belgorodul ca suspect.
UPDATE – CENSOR.NET – Informaţiile din ziarul italian La Repubblica despre submarinul „Belgorod” cu torpilă atomică sunt manipulatoare. Prin urmare, ar putea fi o ştire falsă
După cum informează Censor.NET, s-a raportat că informaţia că Putin pregăteşte un test nuclear în Oceanul Arctic este falsă de către Centrul pentru Dezinformare de Contracare din cadrul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională.
„Referindu-se, parcă, la un raport al serviciilor secrete ale NATO, La Repubblica scrie că „Putin pare să fie aproape de creşterea nivelului confruntării nucleare”.
CCD notează că, din 3 octombrie, astfel de informaţii nu au fost făcute publice pe site-ul NATO. De asemenea, NATO înregistrează regulat activitatea submarinelor ruseşti încă din timpul Războiului Rece, iar Alianţa a anunţat periodic modernizarea sistemelor de navigaţie şi armamentul submarinelor ruseşti încă din 2016.
„Astfel de declaraţii nefondate ale mass-mediei nu fac decât să sporească terorismul informaţional propagat de Federaţia Rusă”, a subliniat Centrul pentru Combatere a Dezinformarii.
“Nu vedem niciun indicator sau activitate care ar putea fi considerată suspectă. Activitatea din jurul forţelor nucleare strategice ruse nu este ieşită din comun”, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema, sub anonimat.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
Xtare de tot !!!
si mai zic unii proamericani ca rusii nu au armament ca -s prosti in tehnica militara ca .. cutare….. cutare Uite doar un exemplu Sa fim seriosi exemplele negative vazute prin presa in razboiul ucrainian sunt capcane aruncate de Rusia care nu si-a aratat inca forta militara.si sper sa nici nu si-o arate caci o sa suferim noi in locul ……altora!
Nu cred ca ar vrea americanii o confruntare militara cu Rusia. sa fie clar. de ce? d-aia!
-
Rușii abia fac față Ucrainei și tu crezi că se pot pune cu SUA și NATO. Eu zic să mai bei niște lăptic să mai crești
-
toașu roman, matale esti cantonat prin ’50? Ca atunci puteai sa ai o astfel de “gândire”!
Viitorul Moskva