Noul moft în materie de bere este berea albastră. Ea este rezultatul colaborării între o berărie din nordul Franței și o companie care produce suplimente nutritive.
Berea albastră a avut un succes neaşteptat pe piață, încă de la primele zile după lansare. Primul lot de 1.500 de sticle s-a vândut deja, iar acum producția a crescut, pentru a face față cererii, conform Agerpres.
Culoarea sa albastră provine de la spirulină, o algă cultivată în bazine speciale de compania Etika Spirulina în nordul Franţei. Componenta spirulinei ce produce nuanţa albastră, denumită ficocianină, este adăugată apoi în bere în timpul procesului de fabricaţie.
Testând o sticlă proaspăt fabricată cu acest sortiment de bere, o angajată a fabricii, Mathilde Vanmansart, spune că băutura are gust de hamei, este uşoară şi cu arome fructate, iar singura dovadă a prezenţei algelor este culoarea sa albastră.
Trimite articolul
XAricol bine scris, fluid, informativ, fara ghilimele aiuirea. Vezi Daniel ce difenenta atunci cind scrii despre ceva la ce te pricepi cu adevarat.
Bleacs …parca e cerneala sau apa de gura.