Aceste bio-cărămizi , o invenţie de talie mondială, ar putea înlocui cărămizile obişnuite din lut sau din beton, speră cercetătorii.
Folosind o tehnică inspirată din formarea naturală a scoicilor, aceşti specialişti – doi studenţi şi un profesor – au reuşit să dezvolte prototipuri de cărămizi de un nou tip, fabricate în şase până la opt zile.
“Întotdeauna am fost curios să ştiu dacă putem utiliza urina astfel”, a declarat pentru AFP Dyllon Randall, profesorul care l-a supravegheat pe unul dintre cei doi studenţi. Răspunsul este simplu: da, este posibil , a adăugat el.
Cercetătorii au reuşit să producă acest tip de “bio-cărămidă” la capătul unui an de experimente de laborator. Amestecând urină, nisip şi bacterii, ei au utilizat un proces natural – precipitarea microbiană a carbonatului – pentru a fabrica aceste cărămizi.
Pentru a realiza o cărămidă este nevoie de până la 30 de litri de urină. Materia primă este colectată printr-un pisoar special, montat în toaletele la care au acces studenţii de sex masculin ai universităţii.
Sursa: Agerpres
FOTO: www.news.uct.ac.za
Citiți principiile noastre de moderare aici!